islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5055
EURO
34,8954
ALTIN
2.441,11
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C

HAKAN FİDAN’IN DIŞİŞLERİ BAKANI OLMASININ YANKILARI SÜRÜYOR

HAKAN FİDAN’IN DIŞİŞLERİ BAKANI OLMASININ YANKILARI SÜRÜYOR
10 Haziran 2023 10:00
A+
A-

Peygamberimiz de (sav) istihbarata önem vermiştir.

Eski MİT başkanı Hakan Fidan’ın Dış İşler Bakanı olmasının yankıları, tüm dünyada devam ediyor.

Alman Medya Gurubu Redaktions Netzwerk Deutschland  RND, Hakan Fidan Analizi yaptı ve Dışişleri bakanımız  Fidan için “Her şeyi bilen adam” ifadelerini kullandı.

Yapılan analizde, Hakan Fidan’ın Mit Başkanı olduğu dönemde de adeta “Gölge Dışişleri Bakanı” gibi çalıştığı ifade edildi.

Hakan Fidan’ın sır küpü olduğunu da yazan RND, Cumhurbaşkanımız Erdoğan ile Hakan Fidan arasında sıkı bir bağ olduğunu da dile getirdi.

RND’nin yaptığı analizde Fidan için, “Erdoğan’ın baş düşmanı Fethullah Gülen‘in destekçilerini Türkiye‘ye getirtti” denildi.

RND haberine şöyle devam etti:

“Erdoğan’ın danışmanı Türkiye gizli servisinin başına atandı. MİT’ten hükümeti eleştirenler korkuyor. Fidan yönetiminde hizmet, yurt dışındaki faaliyetlerini önemli ölçüde genişletti. Türkiye’nin Kuzey Irak, Suriye ve Libya’daki askeri operasyonlarını genişletti. Son yıllarda MİT ajanları Erdoğan’ın baş düşmanı Fetullah Gülen’in destekçilerini Türkiye’ye getirtti.”

HZ. PEYGAMBERİMİZ DE İSTİHBARATA ÖNEM VERİRDİ

Medine’de site devleti kuran Peygamberimiz (sav), İstihbarata da büyük önem vermişti. Bu konuda en bariz örnek, Muhacirlerden oluşan seriyyeleri civar beldelere gönderirken, ya bizzat seriyye komutanıyla kendisi konuşmuş ya da yolda açılmak koşuluyla birliğe komuta eden sahabeye mektup vermiştir.

Hz. Muhammed (sav) Savaşılması haram olan aylarda dahi, istihbarata önem vererek teyakkuzda halinde kalmıştır.

Medine’ye Hicretten sonra Mekke’de kalan Peygamberimizin (sav) Amcası Hz. Abbas b. Abdülmuttalib, Medine’ye hicret etmek istemiş, ancak Peygamberimiz (sav) bunu kabul etmeyerek Mekke’de kalmasını ve Mekke hakkında kendisini bilgilendirmesini istemiştir. Hz. Abbas’da bu görevi layıkıyla yerine getirmiş, Bedir, Uhud ve Hendek savaşı başta olmak üzere müşriklerin yaptığı hazırlıkları Medine’ye gizlice bildirmiştir.

Peygamberimizin (sav) istihbarat çalışmalarına bir örnek de, Zeyd b. Sabit’e İbranice yazıp okumasını öğrenmesini emretmesidir. Hz. Muhammed (sav) Zeyd b. Sabit’e;

“Ey Zeyd, Yahudilerin yazısını öğren. Çünkü vallahi ben, Yahudilerin bana yazdıklarına güvenemiyorum.” Demiş, Zeyd b. Sabit’de on beş gün gibi kısa bir sürede İbraniceyi okumayı ve yazmayı öğrenmiştir.

Bundan Sonra Zeyd b Sabit, Yahudilerin Peygamberimize gönderdiği mektupları kendisine okumuş ve cevaplarını yazmıştır.

HABER YORUM

Devlet yönetiminde istihbarat birimleri önemlidir ve bu görevi Hakan Fidan 13 yıl  layıkıyla yerine getirmiştir. Bize göre bu görevden sonra da Dışişleri Bakanlığın atanması yerinde olmuştur.

MİRATHABER.COM

 

 

ETİKETLER: Manşet