islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

BM: Lübnan Borcunu Ödedi, Oy Verebilir

BM: Lübnan Borcunu Ödedi, Oy Verebilir

Mirat Haber Ajansı

Birleşmiş Milletler Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Lübnan’ın BM aidatlarını ödediğini ve böylece BM Genel Kurulu’nda oy haklarını geri kazanarak söyledi.

BM, daha önce Venezüella ve Lübnan da dahil olmak üzere yedi ülkenin aidatlarını ödememeleri nedeniyle, 193 üyeli uluslararası örgütte oy kullanma imtiyazlarını kaybettiklerini açıklamıştı. BM sözcüsü Stephane Dujarric BM denetçisinin Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Lübnan’ın yeni bir ödeme yaptığını ve Lübnan’ın oy haklarının tamamen geri alındığını ifade etti.

Lübnan en ağır ekonomik ve mali kriziyle boğuşuyor ve artan elektrik kesintileri yaşıyor. Protestocular 1975-90 iç savaşının sona ermesinden bu yana ülkeyi yöneten siyasi seçkinlerin yönetimine bir son verilmesi çağrısında bulunuyorlar. Dujarric, Lübnan’daki son olayların bankacılık sistemini sekteye uığrattığını ve bunun da ödemelerin bir kısmını geciktirdiğini bildiklerini söyledi.

Lübnan’ın aksine Venezüella, Orta Afrika Cumhuriyeti, Lesoto, Tonga ile Müslüman ülkeler Yemen ve Gambiya ödeme yapamıyor, bütün oy kullanma hakları ellerinden alınıyor.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.