islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3691
EURO
34,9702
ALTIN
2.326,20
BIST
9.075,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

BM Yemen’de 8 milyon kişiye sağladığı gıda yardımını sınırlandıracağını açıkladı

BM Yemen’de 8 milyon kişiye sağladığı gıda yardımını sınırlandıracağını açıkladı
23 Aralık 2021 12:30
A+
A-

Dünya Gıda Programı (WFP) Yemen’de 8 milyon kişiye yaptığı gıda yardımını sene başından itibaren sınırlandıracağı açıklamasında bulundu.

Dünya Gıda Programı (WFP) Yemen’de 8 milyon kişiye sağladığı gıda yardımını sene başından sonra sınırlandıracağını aktardı. WFP kararın mali kaynak yetersizliği sebebiyle alındığı bilgisini verdi. Bu durumun iç savaş nedeniyle ülkede yaşanan açlığı daha çok arttırmasından endişe ediliyor.

WFP Bölgesel Direktörü Corinne Fleischer, WFP’nin Yemen’de bulunan gıda stoklarının tehlikeli düzeyde azaldığını açıklamasını yaptı ve “Ne zaman gıda miktarını azaltsak, biliyoruz ki gıda güvenliği bulunmayan insanlar, diğer milyonlarca insan gibi aç kalacak.” diye konuştu.

Birleşmiş Milletler’in (BM) gıda yardım programı WFP tarafından yapılan açıklamada ocak ayından sonra 8 milyon kişiye sağlanan gıda yardım miktarının yarı yarıya azaltılacağı, yardımın sınırlandırılması durumunda açlığa düşme riski olan 5 milyon kişiye verilen gıda yardımının ise tam miktar sürdürüleceği ifade edildi.

Açıklamada diğer gıda yardımları ve çocukların yetersiz beslenmeyle mücadele programlarının da kesintiye uğrama tehlikesiyle karşı karşıya olduğu uyarısında bulunuldu.

Dünya Gıda Programı, 2020 senesinde Yemen’deki açlık ve gıda güvenliği sorunu ile mücadelesi nedeniyle Nobel Barış Ödülü’ne layık görülmüştü.

WFP YENİ FONLARIN HAYATİ OLDUĞUNU BELİRTMİŞTİ

BM’ye bağlı dört ajans geçtiğimiz şubat ayında Yemen’de 5 yaşın altındaki 2 milyondan fazla çocuğun kronik yetersiz beslenmeyle karşı karşıya olduğunu aktararak, bölgedeki aktörlerden senelerdir devam eden krize son vermeleri çağrısı yaptı.

Yemen’deki insani krize dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan WFP Başkanı David Beasley aralarında Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan’ın da yer aldığı bağışçılara hitap ederek WFP’nin parasının bitmek üzere olduğunu ifade ederek yeni fonların açlık ve diğer felaketlerin önüne geçmek amacıyla hayati olduğunu kaydetmişti.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres de Yemen için 3,85 milyar dolarlık yardım ricasında bulunmasına rağmen bağışçılar bu miktarın yalnızca yarısını taahhüt etmişti. Ekim ayı itibarıyla toplam fon 2,68 milyar dolara ulaşsa da ihtiyaç duyulan tutarın çok altında kaldı.

WFP eylül ayında yaptığı açıklamada yeni fonların gelmemesi halinde ekim sonra yardım miktarında kesintiye gitmek durumunda kalacakları uyarısında bulunmuştu.
Yemen’de yedi yıl önce başlayan savaş, yüksek enflasyon ve ithalat kısıtlamaları ülkeyi açlığın pençesine düşürdü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.