Bombaların anası müslümanlar üzerinde denendi!

Nükleer olamayan en büyük bomba dün Afganistan’da patlatılarak kullanıma girdi. Özellikle derine ve dağlık bölgelere saklanmış tesis ve sığınaklara saldırmak için geliştirilen 10 tonluk korkunç silah 300 metre çapında bir krater oluşturdu.

Amerika Birleşik Devletleri tarafından 43. Başkan George Bush döneminde İran gibi yeraltı teknoloji tesisleri olan Müslüman ülkeler için geliştirilen GBU-43 dün Afganistan’da patlatılarak ilk kez kullanıldı. MOAB adını da taşıyan bombaya Amerikan silahlı kuvvetlerinde Bütün Bombaların Anası adı verilmekte.

Her biri yaklaşık 60 milyon Dolara mal olan ve 10 ton özel patlayıcıdan oluşan bombanın atıldığı bölgede altında tüneller bulunan bir IŞİD kampı olduğu iddia ediliyor. Kısa süre önce bir Amerikan Yeşil Bereli komando orada yaşamını yitirdiği için bir intikam saldırısı da olabileceği iddia ediliyor.

Bomba 1991 yılındaki Körfez Savaşına Saddam Hüseyin’in Bütün Savaşların Anası adını vermesinin ardından alaycı bir dille ona karşılık Bütün Bombaların Anası adını aldı. Bomba özellikle yeraltına kurulmuş silah ve teknoloji tesislerine karşı, nükleer olmayan bir bomba olarak geliştirildi.

ABD, Bill Clinton döneminde de yeraltı tesislerini vurmak için B61-M11 adlı bir taktik nükleer bomba geliştirmişti. Her ne kadar kullanımı olmasa da o bomba da İncirlik hava üssünde B-2 hayalet bombardıman uçaklarına yüklü olarak hazır bekletilmekte.

ABD Afganistan’ı 2001 yılı sonunda işgal etti ve 15 yıla yaklaşan zamandır bu ülkede çok sayıda operasyon ve silah denemesi yapıyor.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Recent Posts

  • Gündem

Gazzeli Küçük Kızın Cesur Mesajı

Gazzeli Küçük Kızın Cesur Mesajı: "Meydan Okumak Benim Hayat Sembolüm" Bir Kız Çocuğunun Cesareti Gazze'den…

12 saat ago
  • Gündem

Yahya Sinwar Kimdir?

Yahya Sinwar Biyografisi Yahya Sinwar (Arapça: يحيى السنوار, D.T 1962), Yehya Sinwar olarak da bilinir,…

13 saat ago
  • Gündem

Gazze’de Kıtlık Kabusu: İsrail Sınır Kapılarını Kapattı

Gazze'de Kıtlık Kabusu: İsrail Sınır Kapılarını Kapattı Gazze Şeridi'nde Kıtlık Tehdidi Yeniden Gündemde Gazze Şeridi'ndeki…

13 saat ago
  • VİDEOLAR

FETVA İSTE “Kabir Azabı”

14 saat ago
  • Gündem

BAŞ ÖRTÜLÜ HAKİM LAİKLİĞE AYKIRIDIR

Önce 17 Mayıs 2024 tarihli haberi okuyalım: {Başörtülü Hakimeyi reddetti... Gerekçe Laikliğe aykırılık. Ankara 1'inci…

14 saat ago
  • Gündem

PUT KRAVAT

Odatv yazarlarında Hurrem Elmascı Cumhurbaşkanımızın taktığı son kravatın desenlerini pek beğenmiş ve sırası gelmişken kravatın…

15 saat ago