islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Bombaların anası müslümanlar üzerinde denendi!

Bombaların anası müslümanlar üzerinde denendi!
15 Nisan 2017 08:12
A+
A-

Nükleer olamayan en büyük bomba dün Afganistan’da patlatılarak kullanıma girdi. Özellikle derine ve dağlık bölgelere saklanmış tesis ve sığınaklara saldırmak için geliştirilen 10 tonluk korkunç silah 300 metre çapında bir krater oluşturdu.

Amerika Birleşik Devletleri tarafından 43. Başkan George Bush döneminde İran gibi yeraltı teknoloji tesisleri olan Müslüman ülkeler için geliştirilen GBU-43 dün Afganistan’da patlatılarak ilk kez kullanıldı. MOAB adını da taşıyan bombaya Amerikan silahlı kuvvetlerinde Bütün Bombaların Anası adı verilmekte.

Her biri yaklaşık 60 milyon Dolara mal olan ve 10 ton özel patlayıcıdan oluşan bombanın atıldığı bölgede altında tüneller bulunan bir IŞİD kampı olduğu iddia ediliyor. Kısa süre önce bir Amerikan Yeşil Bereli komando orada yaşamını yitirdiği için bir intikam saldırısı da olabileceği iddia ediliyor.

Bomba 1991 yılındaki Körfez Savaşına Saddam Hüseyin’in Bütün Savaşların Anası adını vermesinin ardından alaycı bir dille ona karşılık Bütün Bombaların Anası adını aldı. Bomba özellikle yeraltına kurulmuş silah ve teknoloji tesislerine karşı, nükleer olmayan bir bomba olarak geliştirildi.

ABD, Bill Clinton döneminde de yeraltı tesislerini vurmak için B61-M11 adlı bir taktik nükleer bomba geliştirmişti. Her ne kadar kullanımı olmasa da o bomba da İncirlik hava üssünde B-2 hayalet bombardıman uçaklarına yüklü olarak hazır bekletilmekte.

ABD Afganistan’ı 2001 yılı sonunda işgal etti ve 15 yıla yaklaşan zamandır bu ülkede çok sayıda operasyon ve silah denemesi yapıyor.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.