islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3808
EURO
34,6083
ALTIN
2.388,38
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

BOMBARDIMAN ALTINDA EVLENEN FİLİSTİNLİ ÇİFT.

BOMBARDIMAN ALTINDA EVLENEN FİLİSTİNLİ ÇİFT.
13 Ocak 2024 12:23
A+
A-

 

Gazze Şeridi’nde İsrail ordusunun gerçekleştirdiği saldırılarda evi yıkılan Filistinli Mustafa Şamlah, yaşadığı zorlu koşullar sonucunda Gazze’nin Refah kentindeki Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı’na (UNRWA) bağlı Eselam okuluna sığındı. Saldırılar neticesinde evini kaybeden Şamlah, bu zorlu durumda nişanlısı Efnan Cibril ile dünya evine girmeye karar verdi.

Gerçekleşen düğün, UNRWA bağlı Eselam okulunda düzenlendi. Ez-Zeytun Mahallesi’nde ikamet eden çift, sığındıkları okulda düğün törenini gerçekleştirerek birlikteliklerini resmiyete döktü. UNRWA’nın yardım ve koruma sağladığı Eselam okulundaki düğüne, gelin ve damadın yakınları büyük ilgi gösterdi.

Bu olay, Gazze Şeridi’nde yaşanan çatışma ve abluka nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan Filistinlilerin dramatik hikayelerini bir kez daha gözler önüne serdi. UNRWA’nın bu tür durumlarda sağladığı destek ve güvenli sığınaklar, bölgedeki mültecilere umut kaynağı olmaya devam ediyor.

HABER YORUM

Rabbim, başta Gazze olmak üzere dünyanın dört bir tarafında zulme maruz kalan Müslüman kardeşlerimize yardım eylesin.

Bizim içimizde her ne kadar “Filistin bizim meselemiz değil” diyerek konuya insani açıdan bile bakmaktan aciz insanlar olsa da, bizler Filistinli kardeşlerimizin davasına sahip çıkmaya devam edeceğiz. Dualarımızla ve yazılarımızla onları gönülden desteklemeye devam edeceğiz.

Görüntülerde de izlediğiniz gibi, bombalar altında bir nikah töreni, Filistinli kardeşlerimizin dramatik hikayelerini gözler önüne seriyor. Ancak Müslüman, ümit ile korku arasında yaşaması gerektiği için, bu nikah törenleri önem arz ediyor.

Ahireti unutmadan ve dünyadan da kopmadan yaşamanın bir  ilke oldu İslam dini, insanlık için yol gösterici değerler bütünüdür. O zaman, bombardıman altında da olsanız, “İçinizde evli olmayanları, kölelerinizden ve cariyelerinizden salih olanları evlendirin. Eğer fakir iseler Allah, Kendi fazlından onları zengin eder. Allah geniş (nimet sahibi)dir, bilendir.” (Nur Suresi 32) ayeti kerimesi gereğince nikahlanan bu kardeşlerimizi tebrik ediyoruz.

“Nikah benim sünnetimdir. Kim sünnetimi terk ederse benden değildir” hadisi şerifi doğrultusunda hayatını birleştiren bu çiftimize mutluluklar diliyoruz.

Rabbim evlerini bereketli, yuvalarını mutlu ve huzurlu eylesin inşaallah!..

MİRATHABER.COM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.