Dünya

Bosna’dan Belgesel Film Festivali

Mirat Haber Ajansı

Balkanlar ve Avrupa’dan katılımcılar Cuma günü Bosna-Hersek’in başkenti Saraybosna’da düzenlenen sanal üçüncü Balkanlar Belgesel Film açılış törenine katıldılar. Festival Direktörü Edhem Foço, COVID-19’un çok fazla belirsizlik getirdiğini söyledi. Salgın nedeniyle festivalin tamamı internete taşındı. Organizatörler, katılımcılarla yüz yüze görüşme ve gelecekteki projeler üzerinde ağ kurma fırsatı sağlama fırsatından mahrum kalıyorlar. Ancak işin güzel tarafı, belgesellerin tüm dünyada izlenebildiği için festivalin bu yıl daha geniş bir izleyici kitlesine ulaşması.

Festival, Bosna Hersek’ten “Džemo” (Cemo) filminin dünya prömiyeriyle başladı. Lejla Kajiç ve Davorin Sekuliç’in yönettiği film, hayvancılıkla uğraşan 45 yaşındaki bir adamın yaşam mücadelesini anlatıyor. Festivalin açılışı web sitesi www.ajbdoc.ba adresinde yapıldı. Site sinemaseverlere web sitesine kaydolmadan belgeselleri ücretsiz izleme fırsatı sunuyor. Toplam 18 belgesel gösterilecekken, yarışma kategorisine sadece 10 belgesel seçildi. Festivalde yedi belgeselin dünya prömiyeri yapılacak. Konular Suriye’den Filistin’e, Filipinler’den Meksika’ya kadar uzanıyor. El Cezire Balkanlar televizyonunun sponsoru olduğu bu yılki yarışma bölümünde ana ödül, program ödülü ve seyirci ödülü olmak üzere üç ödül verilecek. Festival 15 Eylül Salı’ya kadar sürmekte.

Recent Posts

  • Gündem

Kırım Kongo Hastalığı İçin Çorum Hitit Üniversitesinden Uyarı Geldi

Kırım Kongo Hastalığı İçin Çorum Hitit Üniversitesinden Uyarı geldi Kırım Kongo Kanamalı Ateşi: Gripten Ayırt…

36 dakika ago
  • Gündem

İSRAF, ALLAH’A İSYAN VE İNSANLARA ZULÜMDÜR III

Rabbimiz Mülk suresinde de şöyle soruyor: “Bu sular çekilse/susuz kalsanız, kaynağından fışkıran lezzetli suları size…

2 saat ago
  • Makale

SÜKÛN

 “Onda 'sükûn bulup durulmanız' için, size kendi nefislerinizden eşler yaratması ve aranızda bir sevgi ve…

2 saat ago
  • Gündem

GÖNÜLDEN DİLE DÖKÜLENLER “İslami Toplumda Huzur Evi Olmaz”

MİRATYOUTUBE MİRATHABER.COM

2 saat ago
  • Makale

KUR’ÂN’IN İKİNCİ SIRAYA DÜŞÜRÜLMESİ

Çalışmamızın başında “Tek Din” gerçeğini vurgulamış, İslâm’ın Hz. Âdem’den Hz. Peygamber’e kadar gelen tüm peygamberlerin…

2 saat ago
  • VİDEOLAR

Filistinli Çocuktan İnsanlığa Ders Niteliğinde Büyük Şarkı

MİRATYOUTUBE MİRATHABE.COM

3 saat ago