islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Bosna’dan Belgesel Film Festivali

Bosna’dan Belgesel Film Festivali

Mirat Haber Ajansı

Balkanlar ve Avrupa’dan katılımcılar Cuma günü Bosna-Hersek’in başkenti Saraybosna’da düzenlenen sanal üçüncü Balkanlar Belgesel Film açılış törenine katıldılar. Festival Direktörü Edhem Foço, COVID-19’un çok fazla belirsizlik getirdiğini söyledi. Salgın nedeniyle festivalin tamamı internete taşındı. Organizatörler, katılımcılarla yüz yüze görüşme ve gelecekteki projeler üzerinde ağ kurma fırsatı sağlama fırsatından mahrum kalıyorlar. Ancak işin güzel tarafı, belgesellerin tüm dünyada izlenebildiği için festivalin bu yıl daha geniş bir izleyici kitlesine ulaşması.

Festival, Bosna Hersek’ten “Džemo” (Cemo) filminin dünya prömiyeriyle başladı. Lejla Kajiç ve Davorin Sekuliç’in yönettiği film, hayvancılıkla uğraşan 45 yaşındaki bir adamın yaşam mücadelesini anlatıyor. Festivalin açılışı web sitesi www.ajbdoc.ba adresinde yapıldı. Site sinemaseverlere web sitesine kaydolmadan belgeselleri ücretsiz izleme fırsatı sunuyor. Toplam 18 belgesel gösterilecekken, yarışma kategorisine sadece 10 belgesel seçildi. Festivalde yedi belgeselin dünya prömiyeri yapılacak. Konular Suriye’den Filistin’e, Filipinler’den Meksika’ya kadar uzanıyor. El Cezire Balkanlar televizyonunun sponsoru olduğu bu yılki yarışma bölümünde ana ödül, program ödülü ve seyirci ödülü olmak üzere üç ödül verilecek. Festival 15 Eylül Salı’ya kadar sürmekte.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.