islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Bozdağ: Diyanet Akademisi kuruluyor, 2 yıl imam ataması yapılmayacak

Bozdağ: Diyanet Akademisi kuruluyor, 2 yıl imam ataması yapılmayacak

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ açılışta yaptığı konuşmasında imam atamalarına ilişkin konuştu

İstanbul Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla hizmete açıldı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ açılışta yaptığı konuşmasında imam atamalarına ilişkin konuştu. Bozdağ, yeni atamaların 1-2 yıl sonra olabilir bunun için cami cemaatinin sabırlı olması gerektiği belirtti.

1539 yılında Kanuni Sultan Süleyman tarafından ilk defa inşa edilen, daha sonra 1976 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Haseki Eğitim Merkezi olarak hizmete devam eden, gerçekleştirilen düzenleme ve restorasyonun ardından açılışın yapıldığı Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi’nin açılışı, Reisü’l Kurra Ahmet Aslanların yaptığı dua ile gerçekleştirildi. İstanbul Fatih’te bulunan eğitim merkezinin açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, İslami ilimlerin öğretileceği ve bir örneklik teşkil edecek olan Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezinin Türkiye için son derece önemli olduğunu söyledi.

Programda Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ yaptığı konuşmasında imam atamlarının 2 yıl yapılmayacağını biraz sabırlı olunmasını istedi. Bozdağ ayrıca imam hatip lisesi mezunları dahi direk atanabilirken bundan sonraki atamalarda ilahiyat mezunları dahi direk olarak imam olamayacak kurulacak akademi eğitimi alıp kadrolara atanbileceğini belirtti.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet SözcüsüBekir Bozdağ’ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

DİYANET AKADEMİSİ KURULUYOR

Diyanetin bundan sonraki müftü, vaiz, imam, müezzin ve KKÖ’ler kurulacak yeni akademiden gecerek hazırlık yapacak ve sonrasında Diyanet kadrolarında çalışmaya başlayacak. Daha önce imam hatip lisesi mezunları dahi direk atanabilirken bundan sonraki atamalarda ilahiyat mezunları dahi direk olarak imam olamayacak kurulacak akademi eğitimi alıp kadrolara atanabilecek.

2 YIL ATAMA OLMAYABİLİR

Bozdağ konuşmasında yeni yasa çıkartılarak diyanet akademisinin 2018 de kurulacağını söyledi. Ardından Akademiye alınan adaylar mezun olduktan sonra Diyanet atamalarına basvuru yapabileceklerine değinen Bozdağ, yeni atamaların 1-2 yıl sonra olabileceğini bunun için cami cemaatinin sabırlı olması gerektiği söyledi

İMAMLAR İLE MÜEZZİNLER KENDİLERİNİ GELİŞTİRMELİ

Kuran okunduğunda manası bilinmese bile onu okuyan kurranın tertil üzerine okuduğunda güzel sesiyle dinleyeni etkileyebilecek manevi bir gücünün olduğuna değinen bozdağ, akedeminin kurulması ile müezzinler ezan okunmasında imamlar kuran okumada eğitim alacak ve mihrapta kendini yetiştirmiş olarak göreve başlayacak.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.