islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4687
EURO
34,7835
ALTIN
2.442,74
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

BU GAVURLAR HEP BÖYLEDİR

BU GAVURLAR HEP BÖYLEDİR
10 Mayıs 2023 15:00
A+
A-

ODA TV’den aldığımız haber şöyle:

{ NATO’ya girer girmez yan çizdiler… Finlandiya Dışişleri Bakanı: “Biz YPG’yi terör örgütü olarak görmüyoruz. Türkiye’ye yönelik silah ambargosunu kaldırdık ama hangi silahı satacağımıza biz karar veririz.”

Henüz terör örgütü PKK ve YPG üyelerinin tamamını iade etmeden ve terör örgütü finansal faaliyetlerinin kökünü kurutmadan NATO’ya kabul edilen Finlandiya’nın tavrı değişti.

Dün Almanya’da bulunan Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, Alman gazetesi Tagesspiegel’e verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı: “Türkiye, terör örgütü tanımını genişletmek istiyor. Biz PKK’ya odaklandık. Türkiye YPG’nin de terörist olarak tanınmasını istiyor. Aynı fikri paylaşmıyoruz. Türkiye’ye silah ambargosunu kaldırdık ama hangi silahı satacağımıza biz karar veririz. Şüpheli iadesinde de aynı şey geçerli.” }

Bu olay Bize Rabbimizin şu ayetlerini hatırlattı:

“SİZ EY imana ermiş olanlar! Sizden olmayan kişileri dost edinmeyin. Onlar sizi yoldan çıkarmak için ellerinden gelen hiçbir çabayı esirgemezler ve sizi sıkıntıda görmekten hoşlanırlar. Şiddetli öfke ağızlarından taşmaktadır; kalplerinde sakladıkları ise daha da kötüdür. Biz (bununla ilgili) işaretleri sizin için (işte böylesine) açık ve anlaşılır kıldık, eğer aklınızı kullanırsanız.

Siz onları sev(meye haz)ırsınız, ama onlar, bütün vahiylere inansanız bile sizi sevmeyecekler. Ve sizinle karşılaştıklarında, “Biz (sizin inandığınız gibi) inanıyoruz!” derler: ama kendi başlarına kalınca size karşı öfkelerinden parmaklarını ısırırlar. De ki: “Öfkenizle kahrolun! Unutmayın, Allah (insanların) kalplerinde ne varsa hepsini bilir!”

Eğer bir iyilikle karşılaşırsanız bu onları üzer; ve başınıza bir kötülük gelince de memnun olurlar. Ama eğer zorluklara karşı sabreder ve Allah’a karşı sorumluluklarınızın bilincinde olursanız, onların hileleri size hiçbir zarar veremez. Zira Allah, onların tüm yaptıklarını (Kudretiyle) kuşatır.” (Al-i İmran 118-120)

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.