Gündem

Bu Ne Rahatlık / LAİKLİK ÇİĞNEN MİYOR MU?

Yüce Rabbimizin gerekli güç hazırlanması emrini dinlemeyip yalnızca Tekbir getirmekle ve TRT’ de Güzel Kur’ân Okuması yarışması yapmakla İslam açısından köklü başarı sağlanamayacağı açıktır.

Ortak aklın ve bilimsel verilerin gereğini yapmadan mesela borca dayalı para sistemi ve faize dayalı ekonomi düzenine karşı çıkmadan Atatürkçülük ve Laiklik çiğneniyor yaygaralarıyla sosyal adalete erişilemeyeceği de zahirdir.

Hatalı bir yaklaşımla İslam’a nispet edilen ama neyi koruduğunu bilemediğimiz AK Parti merkezli muhafazakâr camia halâ yüzeysel değişimleri yeterli bulur sekülerizme kayarken, Atatürkçü ve laik kesim de ” laiklik elden gidiyor yaygaraları koparmanın” bir fayda sağlamayacağını anlamışa benziyor.

Sayın Cumhurbaşkanımızın bir çok bakanımızla birlikte Suudi Arabistan ile yapılan resmi görüşmeler sonrasında ihram kıyafetleri içinde umre yaparlarken çekilen resimleri ve videoları medya ve sosyal medyanın gündeminde.

Merak ederek Cumhuriyet ve Sözcü gazetelerine ve ODATV’ye nazar edip CHP tarafına da kulak verince Cumhurbaşkanımız ve beraberindekilerin Umrelerinden hareketle alışık olduğumuz “laiklik elden gidiyor bağrışmaları ve yırtınmalarını” görüp duyamadık. Demek ki bir ölçüde akıllanma var.

Bize kalırsa AK Parti iktidarı ve ona destek veren İmam Hatip neslinin ülkemize yaptığı en büyük hizmet, ötekileştirici – dışlayıcı ve ezici  laikliği bir ölçüde demokratikleştirmesidir.  Bu da Peygamberimizin yaptığı  Hudeybiye antlaşması sonrasında olduğu gibi bazı imkânlar sağlayabilmektedir.

Ülkemizde öylesine laik zulümler yapıldı ki bizler gibi seküler laikçi kesim de  bu tür gelişmeleri İslâm’a yöneliş olarak algılıyor.

Keşke gerçek böyle olsaydı.

Bize göre Cumhurbaşkanım ve beraberindekilerin umre ziyareti kişisel tercihleridir. Ne siyasetimizi, ne eğitim ve ekonomimizi ve ne de hukukumuzu İslam’a yaklaştırır.

Böyle olmakla birlikte büyük ve de müsbet bir değişim olarak kabul edilebilir.

Surur veren görüntülerin ruha bürünerek bir devrim ateşi yakmasını elbette isterdik. Çünkü Müslümanız. İnsanlarımızı salahını diliyor ve bekliyoruz.

MİRAT HABER

Recent Posts

  • Makale

ALIN TERİ

Kim bakar emeğe, alın terine Gün gelir kenara atarlar seni Koyarlar vasıfsız şahsı yerine Kıytırık…

3 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak

Gazze Şeridi'nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak Gazze Şeridi, yıllardır çatışmaların, acıların ve umutların yeri olmuştur.…

3 saat ago
  • Makale

EROL GÜNGÖR’ÜN KAYBI TÜRKİYE’NİN KAYBIDIR!

24 Nisan 1983 yılında vakitsiz ölümüne en fazla üzüldüğüm isimlerden birisi Erol Güngör (1938) Hoca…

4 saat ago
  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

1 gün ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

1 gün ago