islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4770
EURO
34,9370
ALTIN
2.435,95
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Bu Ne Rahatlık / LAİKLİK ÇİĞNEN MİYOR MU?

Bu Ne Rahatlık / LAİKLİK ÇİĞNEN MİYOR MU?
30 Nisan 2022 15:15
A+
A-

Yüce Rabbimizin gerekli güç hazırlanması emrini dinlemeyip yalnızca Tekbir getirmekle ve TRT’ de Güzel Kur’ân Okuması yarışması yapmakla İslam açısından köklü başarı sağlanamayacağı açıktır.

Ortak aklın ve bilimsel verilerin gereğini yapmadan mesela borca dayalı para sistemi ve faize dayalı ekonomi düzenine karşı çıkmadan Atatürkçülük ve Laiklik çiğneniyor yaygaralarıyla sosyal adalete erişilemeyeceği de zahirdir.

Hatalı bir yaklaşımla İslam’a nispet edilen ama neyi koruduğunu bilemediğimiz AK Parti merkezli muhafazakâr camia halâ yüzeysel değişimleri yeterli bulur sekülerizme kayarken, Atatürkçü ve laik kesim de ” laiklik elden gidiyor yaygaraları koparmanın” bir fayda sağlamayacağını anlamışa benziyor.

Sayın Cumhurbaşkanımızın bir çok bakanımızla birlikte Suudi Arabistan ile yapılan resmi görüşmeler sonrasında ihram kıyafetleri içinde umre yaparlarken çekilen resimleri ve videoları medya ve sosyal medyanın gündeminde.

Merak ederek Cumhuriyet ve Sözcü gazetelerine ve ODATV’ye nazar edip CHP tarafına da kulak verince Cumhurbaşkanımız ve beraberindekilerin Umrelerinden hareketle alışık olduğumuz “laiklik elden gidiyor bağrışmaları ve yırtınmalarını” görüp duyamadık. Demek ki bir ölçüde akıllanma var.

Bize kalırsa AK Parti iktidarı ve ona destek veren İmam Hatip neslinin ülkemize yaptığı en büyük hizmet, ötekileştirici – dışlayıcı ve ezici  laikliği bir ölçüde demokratikleştirmesidir.  Bu da Peygamberimizin yaptığı  Hudeybiye antlaşması sonrasında olduğu gibi bazı imkânlar sağlayabilmektedir.

Ülkemizde öylesine laik zulümler yapıldı ki bizler gibi seküler laikçi kesim de  bu tür gelişmeleri İslâm’a yöneliş olarak algılıyor.

Keşke gerçek böyle olsaydı.

Bize göre Cumhurbaşkanım ve beraberindekilerin umre ziyareti kişisel tercihleridir. Ne siyasetimizi, ne eğitim ve ekonomimizi ve ne de hukukumuzu İslam’a yaklaştırır.

Böyle olmakla birlikte büyük ve de müsbet bir değişim olarak kabul edilebilir.

Surur veren görüntülerin ruha bürünerek bir devrim ateşi yakmasını elbette isterdik. Çünkü Müslümanız. İnsanlarımızı salahını diliyor ve bekliyoruz.

MİRAT HABER

ETİKETLER: ÜSTMANŞET, yazarlar
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.