Gündem

Buğday Fiyatlarında Düşüş

Buğday fiyatları arz beklentisiyle düştü
Buğday fiyatları, güçlü arz beklentilerinin baskı yaratmasıyla hafif geriledi.

Buğdayın Chicago borsasında işlem gören vadeli kontratları, bir önceki işlem gününde yüzde 1’den fazla yükselmesinin ardından güçlü arz beklentilerinin baskı yaratmasıyla hafif geriledi. Mısır fiyatları gerilerken, soya fasulyesi de art arda üç gün kazanımın ardından hafif düştü.

IKON Commodities aracılık şirketinde danışmanlık birimi başkanı Ole Houe, “Piyasa hala buğday arzının ne kadar olacağını anlamaya çalışıyor. Avustralya’da mahsul gittikçe artıyor. Avustralya’da buğdayın yaklaşık yüzde 65 ile yüzde 70’i hasat edildi; tam mahsulün ne kadar olacağını yakında öğreneceğiz. 38 milyon tonu aşacağını tahmin ediyoruz” dedi.

Chicago borsasında en yüksek işlem hacmine sahip olan buğday kontratı yüzde 0.3 gerileyerek 7.83 dolar/bushel yani 287.7 dolar/ton seviyesine düştü.

Mısır vadeli kontratları yüzde 0.1 azalarak 5.90 dolar/bushel, yani 232.3 dolar/ton seviyesine geriledi. Soya fasulyesi yüzde 0.1 düşerek 12.67 dolar/bushel yani 465.5 dolar/ton seviyesine geriledi.

Recent Posts

  • Makale

ALIN TERİ

Kim bakar emeğe, alın terine Gün gelir kenara atarlar seni Koyarlar vasıfsız şahsı yerine Kıytırık…

20 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak

Gazze Şeridi'nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak Gazze Şeridi, yıllardır çatışmaların, acıların ve umutların yeri olmuştur.…

20 saat ago
  • Makale

EROL GÜNGÖR’ÜN KAYBI TÜRKİYE’NİN KAYBIDIR!

24 Nisan 1983 yılında vakitsiz ölümüne en fazla üzüldüğüm isimlerden birisi Erol Güngör (1938) Hoca…

21 saat ago
  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

2 gün ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

2 gün ago