islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3544
EURO
35,1415
ALTIN
2.301,58
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Burkina Faso’da Terör Katliamı

Burkina Faso’da Terör Katliamı

Mirat Haber Ajansı

Kuzeybatı Afrika Burkina Faso’nun hükümeti yaptığı açıklamada, kimliği belirsiz silahlı kişilerin ülkenin doğusunda bir sığır pazarına düzenlenen saldırıda yaklaşık 20 kişiyi öldürdüğünü bildirdi. Ordunun çevrede bir arama operasyonu yürüttüğü Fada N’Gourma köyüne yapılan saldırıyla ilgiili kimse sorumluluk almadı. İlk belirlemelere göre, yaklaşık 20 kişi öldü ve çok sayıda kişi yaralandı.

Silahlı kişiler, Mayıs ayında doğudaki Kompienga köyündeki başka bir sığır pazarına düzenlenen saldırıda da 25 kişiyi öldürmüştü. Burkina Faso, 2017’den beri El Kaide ve DAEŞ (IŞİD) ile bağlantılı silahlı gruplarla mücadele ediyor. Geçtiğimiz yıl Sahil (Büyük Sahra ç.lünün güneyindeki ülkelere bu ad verilmekte) ülkesinde yüzlerce insan öldürüldü ve yarım milyondan fazla kişi terör ve ordu şiddeti nedeniyle evlerini terk etti. Olaylar giderek etnik ve dini gerilimleri artırdı. Son beş yılda 900’den fazla kişi silahlı gruplar tarafından öldürülürken, yaklaşık 860.000 kişi evlerinden kaçtı. Sahel ülkesi, Mali, Nijer, Moritanya ve Çad ile birlikte silahlı bir ayaklanmaya karşı savaşmak için Fransa’nın liderliğinde bölgesel bir girişimde yer alıyor. Ancak uzmanlar Fransa’nın bölgeye barış niyetiyle gelmediğini savunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.