islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3882
EURO
34,7847
ALTIN
2.410,20
BIST
10.099,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

BURSA’DA HAYRETTİN KARAMAN HOCA’YA VEFA TOPLANTISI

BURSA’DA HAYRETTİN KARAMAN HOCA’YA VEFA TOPLANTISI
4 Ekim 2023 12:40
A+
A-

Dün akşam (30.09.2023) Yıldırım Belediyesi başkanı ilimsever muhterem Oktay Yılmaz’ın himmet ve gayreti ve mükemmel organizasyonu ile Bursa merkezde bulunan Tayyare Kültür Merkezi’nde âlimlere yakışır muhteşem bir vefa toplantısı gerçekleştirildi. Vefa gecesi hayatımızın unutulmaz bir gecesi oldu. Salon lebâleb dolu idi. Medya mensuplarından yazarlara, öğrencilerinden dinleyicilere, ilim-irfan ehlinden üniversite talebelerine herkes orada idi. Katılımcıların çoğu, hocamızın eski öğrencileri ve yeni takipçileri idi.

Başta Milli Eğitim Bakan yardımcısı, Uludağ Üniversitesi Rektörü, Diyanet İşleri Eski Başkanı, birçok profesör ve akademisyen olmak üzere kıymetli zatların katılımı ile gerçekleşen toplantıda Muhterem Hayrettin hocamızın çeşitli yönleri veciz ifadelerle anlatıldı. Üç saat süren program pür dikkat izlendi. Hocamızın ilmi, sosyal ve kültürel yönlerine dair bilgiler verildi. Konuşmacılar, içtihat düşüncesinin Türkiye’deki sembolü olan Hayrettin Karaman’a, layık olduğu biçimde sitayişte bulundular.

Toplantının son bölümü Hayrettin hocamızın şiirlerinden bestelenmiş ve on üç şiirden oluşan bir konserle son buldu. Konser, Karaman’ın öğrencilerinden çok değerli icracı Mehmet Kemiksiz tarafından saz ekibi eşliğinde icra edildi. İlahiler, münacatlar ve şemail okundu.

Toplantı, hocamızın teşekkür konuşması ile son bulmuştur. Bu toplantıya atfen yazdığı en yeni şiiri ile ziyafet sona erdi. Böylece Hayrettin Karaman hocamızın ilmi yönü yanında şairlik yönü de tanınmış oldu. Katılımcılar ayrılırken Yıldırım Belediyesi tarafından salondaki herkese Hocamızın Dert Söyletir, Aşk Ağlatır adlı şiir kitabı ile 13 şiirin icrasını kapsayan albüm CD’sini hediye ederek toplantıya ayrı bir güzellik katıldı. Anlaşılan o ki bundan sonra Hayrettin Karaman’ın güftelerinden oluşan ilahiler de dinleyeceğiz.

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.