islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5065
EURO
34,9070
ALTIN
2.425,83
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

BÜYÜLÜ MASA   

BÜYÜLÜ MASA   
12 Kasım 2022 10:46
A+
A-

Bir masal kahramanı Sinbad’ın sihirli lambası meşhurdur. Sinbad sihirli lambası ile çok hünerler göstermiş hayali bir kahramandır. Sihirli masa destanı da bunu çağrıştırıyor.

Altılı masa toplantıları DEVA Partisi lideri Ali Babacan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu katılımları ile yapılıyor. Bunlara katılmak üzere BTP istekte bulundu. Zaten HDP siperde ve de yedekte tam kadro fırsatları kollamakla meşgul olmaktadır.

Türkiye bazen ilkleri yaşar. Sekizli ya da altılı ittifak da ilklerden biridir. Bu sihirli masanın şimdiki haline bakınca kendilerinden oy bekledikleri milletimizle abrakadabra yaptıkları anlaşılmaktadır. Siyaseti bu kadar kirletmenin partilerden hiç birine hiçbir şey kazandırmadığı tecrübelerden sabittir. Bu, gerçeği hatırlamayan liderlerin ne kadar yetersiz olduklarını görülüyor. Aklı başında insanlar her zaman doğru düşünme zorundadırlar.

Bunların akıllarını ve mantıklarını, hırs ve kıskançlık bulutları kapatmış göremiyorlar. Göremedikleri gibi milletin kendilerine ne gözle baktıklarını algılayamıyorlar. Taraftarlarına haksızlık yapıyorlar. Ülkeyi yönetmek istiyorlar, tek başlarına mertçe çıkıp milletten yetki istemiyorlar. Pekiyi Millet size inanır güvenirse geçin iktidar olun. Yok, eğer altılı masa olarak hepiniz birden bir Tayyib Erdoğan olamıyorsanız, minderden çekilin. Tayyib Erdoğan kazanmasın da ne olursa olsun zihniyeti hem boş hayal ve hem de liyakatsiz bir duruştur.

Siz bu kafa ile bu gemiyi batırırsınız. Milletten önce de siz boğulursunuz. Kendinize de millete de affedilemeyecek bir ihanet yapmış olursunuz. Turhan Feyzioğlu, Ferruh Bozbeyli gibi nice deneyimli siyasilerin vardıkları neticeleri hatırlayın. Birliği ile dirliğe kavuşacak bu milletin zaman sermayesini kötüye kullanmayın, boşa harcamayın.

Koalisyon hükümetlerinin, zoraki nasıl kurulduklarını ve üç ay gibi çok kısa sürede nasıl dağıldıklarını hatırlayın. Dağıldıkları zaman parti zihniyeti ile milletin ve tüyü bitmedik yetimlerin malını birilerine nasıl peşkeş çektikleri henüz zihinlerden silinmedi. Büyülü masa haline gelen toplantılarınızda, millet adına projelendirdiğiniz hiçbir gelişme duyulmadı.

Eğer siz bunca toplantıda henüz bir cumhurbaşkanı adayı çıkaramadı iseniz unutmayın ki çıkaracağınız aday, faraza seçilse, cumhurun başkanı olamaz. Olsa olsa ancak “yamalı bohça” peşkeşçı ustası olur. Onun da, makamına biri girer bir dosya imzalatır. Bir diğeri girer bir başka dosya imzalatır. Cumhurbaşkanlığı da “Ali babanın çiftliğine” döner. Niyet kötü!…

Siz de bu curcuna içinde, partiler mezarlığının “onursal başkanlığına getirilirsiniz. Ben her kese mesafeli biri olma taraftarıyım. Sihirli masa liderlerinin her biri kendi çapında elbette birer değerdir. Ancak kurguladıkları plan ile sadece Tayyib Erdoğan’ı devirme çabaları yüzünden sıfırlanmaktadırlar. Çünkü siz bu güne kadar altılı masa üyeleri olarak siyasette hiçbir varlık gösteremediniz. Siperdeki yedinci ortağınızla devleti paylaşma çalışmalarınızdan dolayı henüz bir başkan adayı gösteremediniz. Ne yapmak istediğiniz de çok şaibelidir.

Bir vatandaş olarak düşünüyorum. Dünya kamuoyunda güçlü bir lider Tayyib Erdoğan yirmi senedir iktidardadır. Bu süreçte yapılanları görmemek, bakıp ta takdir etmemek birçok ihtimali çağrıştırmaktadır. Köklü bir medeniyetin mensupları olarak takdir etmesini bilmeliyiz

Yirmi senedir bunu iktidarda tutan millete saygı duyulmalıyız. Bu satırların yazarı ve insanlara hep pozitif gözle bakan bir eğitimci olarak teklifte bulunuyorum. Faydası olmayan öfke, kin, kıskançlık, benlik, bozgunculuk ve her tür negatif kirlerden arınıp telepati yapalım. Bunca hizmetleri yirmi seneye sığdırarak yapan irade kim olursa olsun takdir edilmesi gerektiği için takdir edelim. İşte fabrikası, işte ürettiği otomobili TOGG ihtişamı ile ortada.

Bunları görmemek ve takdir etmemek için zorlanmayalım. Büyülü masanın büyüsüne kapılmak mazeret değildir. Ya da her kes sosyolojik kimliğini ve zihniyetini açıkça ortaya koyarak halkın karşısına öyle çıksın. Halkının basiretine ve iradesine güvenmeyen bir irade halkına faydalı olamaz. Demokratik atraksiyonlarla halkı boş yere aldatmayı hüner saymayın!

“Sihirbazlar dünya ve âhirette felâh bulamazlar.” Esselamu aleykum İlhan ORAL

ETİKETLER: ÜSTMANŞET
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.