islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

CAMİDE ÇIPLAK FOTOĞRAF ÇEKTİRENLERE NE CEZA VERİLECEK?

CAMİDE ÇIPLAK FOTOĞRAF ÇEKTİRENLERE NE CEZA VERİLECEK?
17 Ağustos 2023 16:00
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, Malatya’da bir camide çekildiği anlaşılan ve sosyal medya mecralarında paylaşılan görüntülere ilişkin inceleme başlatıldığı açıklandı.

Malatya‘da cami içindeki dans videosu sosyal medyada tepki çekti. Cübbe giyinen genç kız, ardından minbere çıkarak burada poz verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, bu görüntülere ilişkin inceleme başlattığını duyurdu.

HABER YORUM

Bütün dünyada cereyan eden İslam düşmanlığını göremeyecek kadar basiretsiz olanlar bu yazıyı okumasın…

Peşinen söyleyelim ki, İkiz kulelerin yıkılmasından sonra bilinçli bir şekilde hortlatılan ve dünyaya pompalanan İslam düşmanlığı, bütün dünyada zirve yapmış durumda.

Avrupa’da Kur’an-ı Kerim yakma eylemlerinde hükümetler, kınamanın haricinde maalesef hiçbir şey yapmıyorlar. Yapılan bu densizlikleri “özgürlükler çerçevesinde” değerlendiriyorlar olmalı ki, kanuni düzenleme ya da farklı girişimlerle bu eylemleri engelleme cihetine bile gitmiyorlar. Hatta destekliyorlar desek de yanılmış olmayız.

Avrupa’nın birçok şehrinde gerçekleşen eylemlerden bizim içimizde ki ateist ve deist guruplar da etkilenmiş olmalı ki, özgürlük kılıfı altında  cami içinde çıplak fotoğraf çektirenler, bunu sosyal medya denilen gayya kuyusunda paylaşabiliyorlar.

Bu densizlik, bir gün İstanbul’da, bir gün Ankara’da diğer gün ise Malatya’da gündem oluyor, gündemimizi işgal ediyor.

Ülkemiz insanının adeta sinir uçlarıyla oynanıyor. Sonuçta da kin ve nefret tohumları ekilen toplum fertleri, birbirinden öylesine nefret etmeye başlıyorlar ki, bazı durum ve şartlarda bu nefret dili şiddete bile dönüşebiliyor.

Öyle anlaşılıyor ki kanunlarımızda “Din ve dini duyguları alaya almanın” ciddi bir cezai yaptırımı yok. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan bu müptezeller, ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılıyorlar.

Hukukta temel bir prensip vardır ve herhangi bir suça verilecek cezanın caydırıcı özelliği olması gerekir.   Oysa 5237 sayılı TCK’nun 216.  maddesinde yer alan dini değerleri aşağılama suçuna verilebilecek ceza, altı ay ile bir yıl arasında sınırlıdır.

Mirat Haber olarak bizler, TBMM çatısı altında oylarımızla seçtiğimiz Milletvekillerine seslenmek istiyoruz. Bir an önce, dini ve dini değerleri istihza edenlere ve yayanlara, çıkaracağınız kanunlar ile engel olunuz. Engel olunuz çünkü  siz bizim vekilimizsiniz biz ise asıl..

Asıl olanlar, bir işe yaramadığınızı düşünmeye başladıklarında,  gün gelir vekaleti elinizden alıverir….

MİRATHABER.COM

 

 

ETİKETLER: Ankara, cami, MALATYA, Manşet, TBMM
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.