Gündem

Çanakkale’de Tarihi Günde Tarihi Açılış

Türkiye bugün dev projelerinde tarihi bir dönemeci daha aşıyor. Ülkemizin dünyanın en uzun orta açıklıklı köprüsünün açılışı bugün Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek. Tarihe geçen Çanakkale destanının yıldönümü olan 18 Mart’ta boğazın geçişini 6 dakikaya indiren 1915 Çanakkale Köprüsü’nün açılışının gururu da yaşanacak.

TOP MERMİLERİNİN MONTAJI SÜRÜYOR 
Çanakkale Savaşı kahramanlarından Seyit Onbaşı’nın sırtında taşıdığı top mermisini sembolize eden, 4 kulenin de tepesinde yer alacak, her biri 75 ton ağırlığında ve 20.5 metre yüksekliğindeki 4 top mermisi figürünün montajı ise sürmeye devam ediyor.

ZAFER KUTLAMASI VE AÇILIŞ COŞKUSU 
Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107’nci yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle ilk tören, saat 09.00’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nda gerçekleşecek.

Çelenklerin Atatürk Anıtı’na konulmasıyla başlayacak törende, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 16 Şubat 1994 tarihinde Çanakkale’ye verilen ve üzerinde ‘Çanakkale Geçilmez’ yazılı altın madalya protokol üyeleri tarafından Türk bayrağına toka edilecek.

Tarihi Gelibolu Yarımadası’ndaki Şehitler Abidesi’ndeki tören ise saat 11.00’de Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve protokol üyelerinin Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayacak. Saygı atışı yapılacak, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunacak. Başkan Erdoğan konuşma yapacak. Kuran-ı Kerim tilaveti ve şehitler için dua edilmesinin ardından şehit mezarlarına karanfil bırakılacak.

Saat 16.00’da ise, Gelibolu alım gişelerinde Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 1915 Çanakkale Köprüsü’nün açılışı gerçekleştirilecek.

Recent Posts

  • Makale

ALIN TERİ

Kim bakar emeğe, alın terine Gün gelir kenara atarlar seni Koyarlar vasıfsız şahsı yerine Kıytırık…

12 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak

Gazze Şeridi'nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak Gazze Şeridi, yıllardır çatışmaların, acıların ve umutların yeri olmuştur.…

12 saat ago
  • Makale

EROL GÜNGÖR’ÜN KAYBI TÜRKİYE’NİN KAYBIDIR!

24 Nisan 1983 yılında vakitsiz ölümüne en fazla üzüldüğüm isimlerden birisi Erol Güngör (1938) Hoca…

13 saat ago
  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

1 gün ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

1 gün ago