islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3423
EURO
35,1164
ALTIN
2.307,30
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Çavuşoğlu, Rusya ve Ukrayna’ya sükunet tavsiye etti

Çavuşoğlu, Rusya ve Ukrayna’ya sükunet tavsiye etti
1 Aralık 2021 10:38
A+
A-

Çavuşoğlu, Rusya ve Ukrayna’ya sükunet tavsiye etti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye olarak hem Rusya hem de Ukrayna ile temas halinde olduklarını, her iki tarafa da sakin olmaları ve gerginliğin düşürülmesi tavsiyesinde bulunduklarını söyledi.

Çavuşoğlu, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’nın ikinci günkü oturumlarına girişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ukrayna’nın NATO üyeliği hakkındaki değerlendirmesi sorulan Çavuşoğlu, Türkiye’nin genişlemeyi desteklediğini söyledi. Çavuşoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da biz de NATO zirvelerinde ve bakanlar toplantılarında bunu vurguluyoruz.” dedi.

“Rusya’nın saldırgan tutumunu nasıl karşılıyorsunuz?” sorusu yöneltilen Çavuşoğlu, şunları söyledi:

“Her iki tarafla da temas halindeyiz. Sükunet ve gerginliğin düşürülmesini tavsiye ediyoruz. Yakın zamanda her iki ülkenin dışişleri bakanları Sergey Lavrov ve Dmitri Kuleba ile konuştum. Cuma günü Cumhurbaşkanımız Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile konuşacak. Ben bugün Dmitro Kuleba’yı burada, yarın da Stockholm’de göreceğim. Yarın Stockholm’de ayrıca Lavrov’u göreceğim. Yani her iki tarafla temas halindeyiz ve kendilerine sakin olmalarını ve gerginliğin düşürülmesini salık veriyoruz.”

Çavuşoğlu, Rusya’ya olası yaptırımlarla ilgili düşüncesi sorulduğunda, şu karşılığı verdi:

“Türkiye olarak yaptırımların sorunları çözeceğine inanmıyoruz. Geçmişte şu ülkeye veya bu ülkeye uygulandı ama çözmedi. Bazen biz yaptırımların konusu olduk. Yaptırımlar sorunları çözmez. Yaptırımlar yerine örneğin anlamlı caydırıcılığımız olmalı. Türkiye olarak inandığımız şey caydırıcılık ve diyalog arasında doğru bir denge. Ukrayna’ya veya başka bir ülkeye kimse sadece yaptırımlar yoluyla yardım edemez.”

NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’nın ikinci ve son gün oturumları başladı. Sabah yapılan oturumda,en başlıca konu Rusya ve Ukrayna arasında yaranan gerilim.Bu oturuma Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitri Kuleba ile Gürcistan Dışişleri Bakanı David Zalkaliani de katılıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.