islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3847
EURO
35,0605
ALTIN
2.325,56
BIST
9.110,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Çay Tiryakileri Dikkat! Sakın Böyle İçmeyin

Çay Tiryakileri Dikkat! Sakın Böyle İçmeyin
20 Ağustos 2022 10:05
A+
A-

Çay, ülkemizde en çok tüketilen içeceklerden biri olarak biliniyor. 7’den 70’e hemen herkesin severek içtiği çay, yanlış tüketildiğinde farklı rahatsızlara ve kansere dahi sebep olabiliyor.

Çay tiryakilerinin gün içinde bardak bardak tükettiği sevilen içeceklerden olan çay, faydaları ve zararlarıyla zaman zaman gündeme geliyor. Ancak bu lezzetli içecek, kaynar veya sıcak içildiğinde vücut için büyük bir tehlike haline gelebiliyor.

ÇAYI SAKIN BÖYLE İÇMEYİN!
Yapılan yeni araştırmalar ile birlikte özellikle sigara içenleri bir kötü sonuç beklediği bilgisine ulaşıldı. Söz konusu araştırma, her gün sigara içen ve alkol tüketenlerin içtiği çayı sıcak içmemesi gerektiğini gözler önüne serdi.

Çay ile ilgili yapılan önemli araştırma Annals of Internal Medicine isimli tıp dergisinde yayınlandı. Çalışmaya göre; sıcak veya çok sıcak çay içmek, özellikle sigara içen ve alkol tüketen kişilerde büyük bir tehlike yaratarak yemek borusu kanseri riskini beş kat artırmakta.

DÜNYADA EN SIK GÖRÜLEN SEKİZİNCİ KANSER
Yemek borusu kanseri, dünya genelinde en sık görülen sekizinci kanserdir. Ölümcül bir hastalık olarak bilinen yemek borusu kanseri, her sene yaklaşık 400 bin kişinin ölümüne sebep olmaktadır.

SİGARA VE ALKOL KULLANANLAR DİKKAT!
Özellikle alkol, duman, midedeki asit reflüsü ve sıcak sıvılar yemek borusunda tekrar tekrar yaralanmalara yol açabilmekte. Pekin Üniversitesi Epidemiyoloji ve Biyoistatistik Departmanından Prof. Jun Lv, yapılan araştırmalara göre sigara içmeyen ya da alkol almayan kişilerde sıcak çayın yemek borusu kanseri riskini artırmadığını açıkladı. Ancak Jun Lv, tütün veya alkol kullanan kişilerde kanser riskinin arttığı sonucuna ulaştıklarını ifade etti.

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.