Avrupa

Çekya Cumhurbaşkanı Koronavirüse Yakalandı

Dünyanın sağlık anlamında en sıkı korunanlar arasında bulunan Çekya Devlet Başkanı, koronavirüse yakalandı. Yaklaşık 2 aydır tedavi gördüğü hastanede taburcu edilip Başkanlık konutuna geldiğinde yapılan PCR testinde pozitif olduğu ortaya çıkan Çekya Devlet Başkanı Milos Zeman’ın PCR testinin pozitif çıkmasına rağmen henüz herhangi bir semptom göstermediği belirtildi.

Bütün aşılarını düzenli olarak yapan Zeman’ın 3. doz aşısını da yaptığı belirtildi

 

Zeman’ın tedavi gördüğü Prga’daki askeri hastane yetkilileri yaptıkları açıklamada “başkanın tüm tedavilerinin yapıldığı ve iyileştiğini, bunun üzerine sayın başkanın kendi talepleri doğrultusunda taburcu edildiği” belirtildi.

Prag Merkez Askeri Hastanesi’nden taburcu edildikten sonra Lany’deki Başkanlık Köşkü’ne getirilen 77 yaşındaki Çekya Devlet Başkanı Milos Zeman, yapılan Kovid-19 testinin pozitif çıkması sonrası yeniden hastaneye kaldırıldı.

KORONA TESTİ POZİTİF ÇIKTI
Diğer yandan Çekya Başkanlık Sözcüsü Jiri Ovcacek yaptığı açıklamada, Zeman’ın kovid-19’a yakalandığını doğrulayarak, “Başkan Milos Zeman, öğleden sonra Lany’deki köşkte Kovid-19 için test edildi. Ne yazık ki, son test pozitif çıktı” dedi.

Çekya’da yapılan seçimler sonrasında Devlet Başkanı Milos Zeman’ın Başbakan ataması bekleniyordu. Ancak 10 Ekim’den bu yana tedavi gördüğü için bu atama yapılmamıştı. Bugün taburcu olan başkanın yarın seçimi kazanan SPOLU (Birlikti) panrtisinin genel başkanını kabul ederek Başbakan ataması yapacaktı. Ancak yaşanan gelişmeler üzerine başkanın bütün randevuları iptal edilip yeniden askeri hastaneye yatırıldı.

Şu ana kadar halen Başkan Zeaman’da herhangi bir semhtom görülmediği bildirildi. Zeman’ın bütün aşılarını olmasından dolayı covud 19 hastalığını hafif ağrılarla atlatacağı tahmin ediliyor.

TEKERLEKLİ SANDALYE KULLANMAYA BAŞLAMIŞTI
Zeman, karaciğer rahatsızlıkları nedeniyle geçtiğimiz eylül ayında geldiği askeri hastaneden 8 gün tedavi görüp hastaneden ayrılmış, ardından 10 Ekim tarihinde ise bilinci kapalı bir şekilde askeri hastaneye nakledilmişti.

Bu yıl tekerlekli sandalye kullanmaya başlayan Zeman’ın, karaciğer hastalığına bağlı sorunları ile birlikte şeker hastalığı, tansiyor ve ileri düzeyde duyu kaybı gibi hastalıklarla mücadele ediyor.

Recent Posts

  • Gündem

1 MAYIS İŞÇİ VE EMEKÇİLER BAYRAMI

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, günümüzde tasvip etmediğimiz şekilde siyasal bir kimliğe bürünerek eylemlere…

15 saat ago
  • Gündem

Devlet Bahçeli’den İmamoğlu’na Sert Hamas Cevabı

Devlet Bahçeli'nin Sert Tepkisi: "Hamas'a Terör Örgütü Demek, Siyonizm'in Değirmenine Su Taşımaktır!" Devlet Bahçeli'nin CNN…

16 saat ago
  • Gündem

İslam’ın Emretmiş Olduğu Cihad Şekilleri

İslam’ın emretmiş olduğu Cihad  şekillerini dört ana noktada toplamak mümkündür... 1-Cihadı Ekber: Hiç şüphesiz insan,…

17 saat ago
  • Gündem

Simit Fiyatlarına Bakanlık Denetimi: Onay Zorunluluğu Geldi

Ticaret Bakanlığı, simit fiyat tarifelerine ilişkin önemli bir değişiklik yaptı. Ekmek fiyatlarındaki düzenlemeler benzeri, simit…

18 saat ago
  • Makale

CUMHURBAŞKANIMIZ, BAKANLARIMIZ VE ALİ ERBAŞ İÇİN YABANCI LÜKS ARABA AYIPTIR VE GÜNAHTIR

Tevazu Bilinci Olmayanların İtibarı da Olmaz AHMET HAKAN -ALİ ERBAŞ Bizim müftü çocuğu olup İmam…

19 saat ago
  • Gündem

İSRAF, ALLAH’A İSYAN VE İNSANLARA ZULÜMDÜR I

“İsraf etmeyin” emrinin akabinde Allah'ın israf edicileri sevmediğine vurgu yapılması israfın önemli haramlardan biri olmasına…

19 saat ago