islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5998
EURO
34,7797
ALTIN
2.496,69
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Çekya Cumhurbaşkanı Koronavirüse Yakalandı

Çekya Cumhurbaşkanı Koronavirüse Yakalandı

Dünyanın sağlık anlamında en sıkı korunanlar arasında bulunan Çekya Devlet Başkanı, koronavirüse yakalandı. Yaklaşık 2 aydır tedavi gördüğü hastanede taburcu edilip Başkanlık konutuna geldiğinde yapılan PCR testinde pozitif olduğu ortaya çıkan Çekya Devlet Başkanı Milos Zeman’ın PCR testinin pozitif çıkmasına rağmen henüz herhangi bir semptom göstermediği belirtildi.

Bütün aşılarını düzenli olarak yapan Zeman’ın 3. doz aşısını da yaptığı belirtildi

 

Zeman’ın tedavi gördüğü Prga’daki askeri hastane yetkilileri yaptıkları açıklamada “başkanın tüm tedavilerinin yapıldığı ve iyileştiğini, bunun üzerine sayın başkanın kendi talepleri doğrultusunda taburcu edildiği” belirtildi.

Prag Merkez Askeri Hastanesi’nden taburcu edildikten sonra Lany’deki Başkanlık Köşkü’ne getirilen 77 yaşındaki Çekya Devlet Başkanı Milos Zeman, yapılan Kovid-19 testinin pozitif çıkması sonrası yeniden hastaneye kaldırıldı.

KORONA TESTİ POZİTİF ÇIKTI
Diğer yandan Çekya Başkanlık Sözcüsü Jiri Ovcacek yaptığı açıklamada, Zeman’ın kovid-19’a yakalandığını doğrulayarak, “Başkan Milos Zeman, öğleden sonra Lany’deki köşkte Kovid-19 için test edildi. Ne yazık ki, son test pozitif çıktı” dedi.

Çekya’da yapılan seçimler sonrasında Devlet Başkanı Milos Zeman’ın Başbakan ataması bekleniyordu. Ancak 10 Ekim’den bu yana tedavi gördüğü için bu atama yapılmamıştı. Bugün taburcu olan başkanın yarın seçimi kazanan SPOLU (Birlikti) panrtisinin genel başkanını kabul ederek Başbakan ataması yapacaktı. Ancak yaşanan gelişmeler üzerine başkanın bütün randevuları iptal edilip yeniden askeri hastaneye yatırıldı.

Şu ana kadar halen Başkan Zeaman’da herhangi bir semhtom görülmediği bildirildi. Zeman’ın bütün aşılarını olmasından dolayı covud 19 hastalığını hafif ağrılarla atlatacağı tahmin ediliyor.

TEKERLEKLİ SANDALYE KULLANMAYA BAŞLAMIŞTI
Zeman, karaciğer rahatsızlıkları nedeniyle geçtiğimiz eylül ayında geldiği askeri hastaneden 8 gün tedavi görüp hastaneden ayrılmış, ardından 10 Ekim tarihinde ise bilinci kapalı bir şekilde askeri hastaneye nakledilmişti.

Bu yıl tekerlekli sandalye kullanmaya başlayan Zeman’ın, karaciğer hastalığına bağlı sorunları ile birlikte şeker hastalığı, tansiyor ve ileri düzeyde duyu kaybı gibi hastalıklarla mücadele ediyor.

ETİKETLER: Koronavirüs
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.