islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5870
EURO
35,0160
ALTIN
2.457,67
BIST
9.765,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

CEMAL ENGİNYURT- LATİF ŞİMŞEK

CEMAL ENGİNYURT- LATİF ŞİMŞEK
22 Ağustos 2022 12:50
A+
A-

Mirat Haber’de 25/12/2020 tarihinde Yayımlanan yazımıza şöyle başlamışız…

“Tartışma programlarını sevmiyorum ve seyretmiyorum. “Münazara” formatında olduğu iddia edilen ve münazara formatında da olması gereken bu programlar, “Ben seni nasıl madara ederim” veya “Benin söylediklerimi kabul edeceksin, etmezsen kalkar seni döverim haaa” formatına evriliveriyor. Kavgalar, gürültüler, stüdyoyu terk etmeler, bu programlarda hemen hemen her gün rastladığımız sıradan durumlar haline geldi.”

Ve olanlar oldu…

Latif Şimşek, Enginyurt ve adamları tarafından tartaklandı. Hem de bir TV stüdyosunda ve canlı yayında… Kendisine buradan geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz….

Bu tespitimiz keşke yanlış çıksaydı da, TV100 stüdyosunda Cemal Enginyurt ve adamları,  gazeteci Latif Şimşek’i tartaklamasalardı. Kırk polis eşliğinde Stüdyodan çıkmak zorunda kalan Latif Şimşek, yine aynı polisler eşliğinde havalimanına götürülmek zorunda kalınmasaydı…

Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir derler. Tartışma programlarının seviyesizliğinin ve bazı katılımcıların agresif tutumunun, olayları buraya taşıyacağı gün gibi aşikardı.

Bendenizin, tartışma programlarına itibar ettiği söylenemez. Bazen internetten gündemi takip etmek adına kısa videolara bakarım, o kadar… Bu olayı da internetten videolardan izledim ve çok üzüldüm.

Cemal Enginyurt’un katıldığı bütün programlarda ki “Benim söylediklerimi kabul edeceksin, etmezsen kalkar seni döverim haaa” formatında ki agresif tutumu maalesef herkes tarafından biliniyor ve de gözleniyordu ama…  Reyting uğruna, Enginyurt tartışma programlarına bilaistisna çağırılıyordu.

Söylediklerinizde haklı olsanız bile TV ekranlarında ve milyonların önünde kalkıp birine saldırmanız ve tartaklamanız en büyük ayıptır ve en üst perdeden kınanmayı gerektirir. Hatta cezayı…

Ama maalesef bu olayı, Latif Şimşek bir gazeteci olmasına rağmen, gazeteciler cemiyeti bile kı-na-ya-ma-dı! Güya halkın iyiliği ve huzuru için çalıştığını iddia eden hiçbir STK kınama mesajı yayınlayamadı.

Daha sonrasında ise Cemal Enginyurt, özrü kabahatinden büyük misali, Tweeter hesabından “Latif Şimşek’in kendisini çok tahrik ettiğini” falan yazdı.

Anlamsız, yersiz ve saçma bir açıklama tabii ki de…

O zaman herkes kendini tahrik edenleri kalksın dövsün, hatta öldürsün! Aynı 12 Eylül öncesinde olduğu gibi kaos ortamına tekrar dönelim öyle mi?

12 Eylül öncesinde olduğu gibi, sabah sağ görüşlü genci öldüren silah, akşam solcu bir gencin canına kıysın öyle mi?

TV tartışmalarına çıkarak ayarı kaçırma konusunda sınır tanımayan herkese bir hatırlatma da bulunmak istiyorum:

“Sizin orada yaptığınız tartışmada ki üslubunuzun ve agresif tutumunuzun, tabanda halka nasıl yansıdığını ve halkı nasıl kutuplaştırdığını, fark edemiyor musunuz?

Lütfen ya… Lütfen!

Toplumu germek yerine, zaten çeşitli sebepler ile gerilen halkı biraz daha rahatlatmak, derdine çözüm üretmek gibi bir alternatif yol varken ve bu ürettiğiniz alternatif yolu çıkıp güzel bir şekilde anlatmak ve verimli bir tartışma ortamı oluşturmak varken; siyasi çıkar elde etmek adına hayat pahalılığını bir nevi kendine referans alarak tartışmalarda gerginlik çıkarmak ya da başka sebeplerle kavgaya tutuşmak, çokta ahlaki değildir…

Tabii ki bu olay mahkemelik oldu ve Cemal Enginyurt’un yanında ki sabıka dosyası kabarık olan şahıs tutuklandı.

Bendenizin size tavsiyesi, gazete, internet ve tartışma programlarından duyduğunuz ve okuduğunuz haberleri, akıl süzgeci ile birlikte vahiy süzgecinden de geçirmenizdir.

Bu konuda da yüce rabbimizin bizlere yol gösterici bir emri var…

Fertlerin ve toplumun, yalan haberler ile gerilip huzurunun kaçmaması için mükemmel bir ayeti kerime:

“Ey iman edenler! Size bir fasık bir haber getirirse, bilmeyerek bir topluluğa zarar verip yaptığınıza pişman olmamak için o haberin doğruluğunu araştırın.” (Hucurat 6)

Selam, saygı ve muhabbetlerimle…

      Şaban DOĞAN

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.