islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4986
EURO
34,7995
ALTIN
2.488,58
BIST
9.564,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C

Çiftçilere 2,6 milyar lira ödemeye başlıyoruz

Çiftçilere 2,6 milyar lira ödemeye başlıyoruz
11 Aralık 2021 09:27
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirliden açıklama: Çiftçilere 2,6 milyar lira ödemeye başlıyoruz
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, kuraklıktan etkilenen 651 bin çiftçi için 2,6 milyar lira kaynak ayrıldığını belirterek, “Bu 2,6 milyar lirayı da Aralığın ikinci yarısından itibaren ödemeye başlıyoruz” ifade etti.

BMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında; Tarım ve Orman Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı’nın 2022 bütçesini görüşmek üzere toplandı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Genel Kurul’da Bakanlığın bütçesine ilişkin açıklamalar yaptı

Tarımın siyaset üstü bir sektör olduğunu kaydeden Bakan Pakdemirli, “Toplumun bütün paydaşlarının da buna katkı sağlaması lazım. Önemli meselelere nasıl yaklaşıyorsak, bu sektöre de önemli mesele diye yaklaşmamız gerekiyor. Ordumuza nasıl yaklaşıyorsak, önemli meselelere nasıl yaklaşıyorsak tarıma da bu şekilde yaklaşmamız lazım diye düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

‘2021 İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİ, TÜM YILLARIN ÖTESİNDE YAŞADIK’
2020’de pandemi süreci ile birlikte tüm dünyada ve tüm ülkelerde bir ekonomik dalgalanmanın yaşandığını savunan Pakdemirli, şu ifadelere yer verdi:

“Tüm dünya ve tüm ülkeler, Türkiye de dahil olmak üzere büyük bir sınav verdi. Hala da bu sınavı vermeye devam ediyoruz. Çoğu ülkede üretim, lojistik ve erişim problemleri yaşandı. Yani marketler boşaldı, raflar boşaldı. İnsanlar marketlere gitti ve evlerine alacakları gıda malzemesiyle ilgili eksiklikleri gördü. Bu günler, aylar ve hatta bazı durumlarda da yıllardır süregelen bir durum. Türkiye ve dünya da maalesef 2021 iklim değişikliğini, tüm yılların daha ötesinde yaşamak durumunda kalmıştır. En çok etkilenen alanlar da tarım, orman ve su. Burada pandemiyi bir kenara koysanız, iklim değişikliğiyle ilgili alanların en önemlisi işte, sel varsa sel geliyor, bir yandan hava olaylarından dolayı orman yangınlarını yaşadık, bir yandan kuraklığı yaşadık.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.