Çıkış anketleri Arnavutluk’un parlamento seçimlerinde sıkı bir yarış olduğunu gösteriyor

Bir çıkış anketine göre, Arnavutluk’un iktidardaki Sosyalist Partisi Pazar günkü ulusal seçimleri az farkla kazanmaya ve Başbakan Edi Rama için üçüncü bir dönem geçirmeye hazır görünüyor.  

Mirat Haber Ajansı

Bir çıkış anketine göre, Arnavutluk’un iktidardaki Sosyalist Partisi Pazar günkü ulusal seçimleri az farkla kazanmaya ve Başbakan Edi Rama için üçüncü bir dönem geçirmeye hazır görünüyor. Çıkış anketlerine göre, Sosyalistler oyların yüzde 46,9’unu kazanmaya hazırlanıyorlar ve bu da onlara 140 sandalyeli parlamentoda 71 sandalyelik hafif bir çoğunluk sağlayacak. Lulzim Başa liderliğindeki Demokrat Parti yüzde 43,5 oy alırken, diğer bir küçük muhalefet partisi Sosyalist Bütünleşme Hareketi yüzde 6,9 ​​oyla üçüncü sırada yer alması bekleniyor. Resmi sonuçların en erken bugün açıklanması bekleniyor.

Merkez Seçim Komisyonu başkanı Ilirjan Celibashi, seçim sürecinin sakin bir durum, güvenlik ve bütünlük ile karakterize edildiğini ifade etti. Kazananın sandıkların kapanmasından 48 saat sonra tanınacağını belirtti. 2,8 milyon nüfusu, ancak geniş diasporası nedeniyle 3,6 milyon seçmeni olan Arnavutluk, komünizmin sona ermesinden bu yana geçen 30 yıl içinde yapılan seçimlerde şiddet ve dolandırıcılık iddialarına sahip. Çarşamba günü, Sosyalist ve Demokrat destekçiler arasında çıkan anlaşmazlığın ardından çıkan çatışmada bir Sosyalist Parti destekçisi öldürüldü ve dört kişi yaralandı. Seçmenler, yaygın yolsuzluğun sona ermesi için can atıyor. Arnavutluk Uluslararası Şeffaflık Örgütü’nün 2020 yılı 180 ülkeden oluşan listesinde 104. sırada yer alıyor ve ABD tarafından marihuana üretimi ve diğer uyuşturucu sevkiyatları için başlıca kaynak olmakla suçlanıyor. Yeni seçilen hükümet, 51 kişiyi öldüren ve 11.400’den fazla konuta zarar veren 2019 depreminin ardından korona virüs salgınıyla uğraşmak ve evleri yeniden inşa etmek zorunda kalacak.

Recent Posts

  • Gündem

YAPAY ZEKA İNSANLIĞI YIKIMA MI GÖTÜRÜYOR?

Yapay Zeka İnsanlığı Yıkıma Mı Götürüyor? Öğretim görevlisi Tuğba Öztürk, yapay zekayı ele aldığı yazısında,…

17 dakika ago
  • Gündem

İzmir’de Nikah Memuru Skandalı: Dua Edene Müdahale Edip Müzik Açtırdı!

İzmir Karşıyaka'da nikah memuru, dua edilirken mikrofonu alıp müzik açtırdı. O anlara ilişkin görüntüler kısa…

2 saat ago
  • Gündem

Filistinliler Nereye Gidecek?

Filistinliler Nereye Gidecek?  İsrail Gazze şeridinde ki gerilimi arttırmaya devam ediyor. Refah kentine kara harekatı…

2 saat ago
  • Gündem

TIBBA SAYGIMIZ VAR AMA, AMASI DA VAR

Biz tıp insanlarının pek çoğunun kendi araştırmalarından çok başkalarının masa başında hazırladıkları bilgileri alıp sattıklarını…

4 saat ago
  • Gündem

DİYENET DUYURDU! KURBAN KESİM BEDELLERİ AÇIKLANDI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2024 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt…

5 saat ago
  • Gündem

Kariye Camii, Ayasofya Modeliyle Yeniden Açılıyor

Kariye Camii, Ayasofya Modeliyle Yeniden Açılıyor İstanbul'un tarihi sembollerinden biri olan Kariye Camii, 79 yıl…

6 saat ago