islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5110
EURO
34,8958
ALTIN
2.455,36
BIST
9.889,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Çıkış anketleri Arnavutluk’un parlamento seçimlerinde sıkı bir yarış olduğunu gösteriyor

Çıkış anketleri Arnavutluk’un parlamento seçimlerinde sıkı bir yarış olduğunu gösteriyor
26 Nisan 2021 16:17
A+
A-

Bir çıkış anketine göre, Arnavutluk’un iktidardaki Sosyalist Partisi Pazar günkü ulusal seçimleri az farkla kazanmaya ve Başbakan Edi Rama için üçüncü bir dönem geçirmeye hazır görünüyor.  

Mirat Haber Ajansı

Bir çıkış anketine göre, Arnavutluk’un iktidardaki Sosyalist Partisi Pazar günkü ulusal seçimleri az farkla kazanmaya ve Başbakan Edi Rama için üçüncü bir dönem geçirmeye hazır görünüyor. Çıkış anketlerine göre, Sosyalistler oyların yüzde 46,9’unu kazanmaya hazırlanıyorlar ve bu da onlara 140 sandalyeli parlamentoda 71 sandalyelik hafif bir çoğunluk sağlayacak. Lulzim Başa liderliğindeki Demokrat Parti yüzde 43,5 oy alırken, diğer bir küçük muhalefet partisi Sosyalist Bütünleşme Hareketi yüzde 6,9 ​​oyla üçüncü sırada yer alması bekleniyor. Resmi sonuçların en erken bugün açıklanması bekleniyor.

Merkez Seçim Komisyonu başkanı Ilirjan Celibashi, seçim sürecinin sakin bir durum, güvenlik ve bütünlük ile karakterize edildiğini ifade etti. Kazananın sandıkların kapanmasından 48 saat sonra tanınacağını belirtti. 2,8 milyon nüfusu, ancak geniş diasporası nedeniyle 3,6 milyon seçmeni olan Arnavutluk, komünizmin sona ermesinden bu yana geçen 30 yıl içinde yapılan seçimlerde şiddet ve dolandırıcılık iddialarına sahip. Çarşamba günü, Sosyalist ve Demokrat destekçiler arasında çıkan anlaşmazlığın ardından çıkan çatışmada bir Sosyalist Parti destekçisi öldürüldü ve dört kişi yaralandı. Seçmenler, yaygın yolsuzluğun sona ermesi için can atıyor. Arnavutluk Uluslararası Şeffaflık Örgütü’nün 2020 yılı 180 ülkeden oluşan listesinde 104. sırada yer alıyor ve ABD tarafından marihuana üretimi ve diğer uyuşturucu sevkiyatları için başlıca kaynak olmakla suçlanıyor. Yeni seçilen hükümet, 51 kişiyi öldüren ve 11.400’den fazla konuta zarar veren 2019 depreminin ardından korona virüs salgınıyla uğraşmak ve evleri yeniden inşa etmek zorunda kalacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.