islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Çin-Hindistan Kanlı Çatışması Sonrası Yumuşama

Çin-Hindistan Kanlı Çatışması Sonrası Yumuşama

Mirat Haber Ajansı

Çin ve Hindistan, ihtilaflı Himalaya sınırındaki çatışmalardan bir hafta sonra gerilimleri azaltma konusunda uzlaştılar. Silahsız 20 Hintli asker, 45 yıl içinde en ölümcül olan vahşi ölümcül savaşta yine silahsız Çinliler tarafından çivili sopalarla ölmüştü. Yaralanmalar sonradan hastanede ve yolda kanamadan ölüme dönüşmüştü. Pazartesi günü düzenlenen bölgesel komutanlar arasındaki üst düzey görüşmelerden sonra Çin dışişleri bakanlığı sözcüsü Zhao Lijian, her iki tarafın da durumun soğumasını teşvik etmek için gerekli önlemleri almayı kabul ettiğini söyledi.

İki taraf görüş alışverişinde bulundu ve diyalog sürdürmeyi kabul edip sınır bölgelerinde barış ve huzurun teşvik edilmesini ortaklaşa taahhüt ettiler. Hint ve Çin birlikleri, Mayıs ayından bu yana Galvan Vadisi’nin çeşitli noktalarında gergin ve düşük düzeyli çatışmalar yaşıyorlar. Sorun Himalayalardaki 3.500 km’lik Fiili Kontrol Hattı boyunca tartışmalı sınır bölgesinde ortaya çıktı. Fiili Kontrol Hattı, dünyanın en kalabalık iki ülkesi arasındaki fiili sınırdır ve belirsizdir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.