islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4698
EURO
34,7489
ALTIN
2.478,91
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
16°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Cinayet Filmleri – Dizileri ve Çağrıştırdıkları

Cinayet Filmleri – Dizileri ve Çağrıştırdıkları

Potansiyel Katil Olmak

Mirat haber yazarlarımızdan Kutluk Özgüven hocamızın bir makalesini okurken karşılaştığım bir cümlesiyle irkildim. Aynı zamanda bir yaramı kanattı.

Dizi izliyorsak, film seyrediyorsak, hepimiz potansiyel katiliz.”

İslâm’a saygılı gibi görülen televizyon kanallarında bile bol bol örneklerini gördüğümüz Amerika ve AB üretimi filmlerde nasıl onlarca insan öldürüldüğüne tanık oluyoruz. Bu kanallarımızda hiç mi sorumluluk duygusu ve Allah korkusu yoktur. Bu filmleri hangi amaçla yayınlıyorlar anlamak mümkün değil.

Fıtrat değerlerini ve ahiret inancını yitiren mesela Amerikalıların sadece Holivud’da değil gerçek hayatta ve bütün dünyada ne çok cinayetler işlediklerini biliyoruz.

Onları anladık da bizim insanımıza ne oluyor!

Kurtlar Vadisi ve Diriliş Dizileri

Örneğin Mümin olduklarını bildiğimiz ünlü iki kardeşe ne oldu? Televizyonculuk açısından bakıldığında bir başarı hikâyesi olarak algılanabilecek Kutlar Vadisi’nde bol bol insan öldürülüşüne tanık oluyorduk. Şimdi başımıza bir de “Eşkıyam Dünyaya Hükümdar Olmaz” dizisi çıktı. Bu dizide de insanlar sıradan bir olgu imiş gibi öldürülüyor.

İftihar edilen Diriliş dizisinde de bolca öldürme sahneleri var. Diriliş’te zaman zaman görülen ve giderek azalan hurafeler her neyse de… Öldürmenin en vahşisi olarak nitelenebilecek kafa keserek öldürmeyi de bu dizide görüyoruz. Oysaki Peygamberimizi yüze vurarak dövmeyi bile yasaklamıştır.

Hulasa kaş yaparken göz çıkarılabileceğini düşünüyor olmamız gerekmez mi?

İslâm Yaşatmak İçin Gelmiştir

İslam maddeten ve mânen yaşatmak için gelmiştir. Mütecaviz kişilere karşı nefsi müdafaa sırasında insan öldürülebilir. Saldırgan zalim ülkelere karşı verilecek savaşta (Bakara 190) doğal olarak şehidler verilecektir. Öldürme de tabiidir. Ama bu da asgari ölçülerde tutulmalıdır.

Kendi yüceliğini koruyamasa da insan en güzel kıvamda yaratılmış varlıktır. Bütün yeryüzü ve gök varlıkları onun için halk edilmiştir. İnancı ne olursa olsun değil öldürme insana yönelik aşağılama bile haram kılınmıştır.

İnsan hayatına değer vermeyen yaklaşım Şeytanidir ve bize uzaktır.

Çocuklarımız Daha Büyük Bir Tehlike Altındadır

Kutluk hocamızın “Dizi izliyorsak, film seyrediyorsak, hepimiz potansiyel katiliz.” şeklindeki tespiti çok büyük ölçüde gerçeği yansıtmaktadır. Ama çocuklarımız daha büyük bir tehlike içindedir. Örneğin 25 yaşlarına kadar sinema filmlerinde, dizilerde ve bilgisayar oyunlarında binlerce kez öldürmeye tanık olan çocuklarımız/gençlerimiz şiddete yatkın olmaz da ne olur?

Amerika’da 2017 yılında silahla 15 000 kişinin öldürülmüş olması raslantı değildir. Bu gün dünyamızı yöneten liderler ve yakın çevrelerinin de  cinayetler tanıklığı içinde şiddete eğilimli olarak yetiştiği/yetiştirildiği düşünülürse dünyamızın ne büyük tehdit altında olduğu anlaşılabilir.   Birinci ve ikinci dünya savaşı  hatırlanarak buna bir de seküler bilimin hazırladığı nükleer, kimyasal, biyolojik ve konvansiyonel  silahların kullanılmaya hazır bekletildiği ve yer yer de denendiği düşünülürşe varın dünyamızın geleceğini tasavvur edin.

Rabbimizin buyurduğu gibi “insanlık kendi elleri ile hazırladıkları çok yönlü fesadın çıkmazları ve problemleri içinde ama hakka dönüş” belirtileri de yok. (Rûm 41)

Allah encamımızı hayreylesin.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.