islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: NETENYAHU GİDİCİSİN!TENYAHU GİDİCİSİN!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: NETENYAHU GİDİCİSİN!TENYAHU GİDİCİSİN!
12 Kasım 2023 22:12
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  İsrail‘in Başbakanı Netanyahu‘ya bir kez daha sert sözlerle yüklendi. Netanyahu‘nun masum insanların ahından kurtulamayacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunlar senin iyi günlerin, seni çok daha farklı günler bekliyor. Çocukların ahı seni iflah ettirmez. Netanyahu şunu bil gidicisin” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri Açılış Töreni’nde konuştu.  Gazze’deki saldırılara bir kez daha sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı ErdoğanNetanyahu‘yu kötü günlerin beklediğini söyledi ve ekledi:

Netanyahu şunu bil gidicisin”

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şu sözlerle devam etti:

“Türkiye olarak nasıl kendi vatandaşlarımıza sahip çıkıyorsak, tüm mazlumlara kol kanat geriyoruz. Gazze’deki katliama karşı en güçlü tepkiyi verirken, yine insani açıdan konuya yaklaşıyoruz. Şimdi, bakıyorum Netanyahu kalkmış yanına iki bakanını alıyor, dün bir basın açıklaması yapıyor. Çok rahatsız olmuş. Fransa Devlet Başkanı Macron’un açıklamaları ve Riyad zirvesi çok rahatsız etmiş. Ben ne dedim geçenlerde: Ey Netanyahu bunlar senin iyi günlerin, seni çok daha farklı günler bekliyor. O bebekler, o yavrular, o 3 yaşında, 5 yaşında kefene sarılmış çocuklar, o anneler… Bunların ahı seni iflah ettirmez. Netanyahu şunu bil; gidicisin.”

“YERLEŞİMCİLERİN TERÖRİST İLAN EDİLMESİ EN ÖNEMLİ MADDEYDİ”

“Riyad’ta düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi’nde Filistin halkı ile dayanışmamızı ortaya koyduk. İsrail’in işlediği savaş suçlarının takibinden, insani yardımların ulaştırılmasına kadar birçok konuda önemli konular alındı. Yerleşimcilerin terörist ilan edilmesi bu sonuç bildirgesinde bana göre en önemli maddeydi. Bu süreçte ateşkesin tesissi ve Gazze’deki katliamların sona ermesi için gayret göstermeye devam edeceğiz. Vicdan ve vizyon sahibi tüm ülkeleri temaslarımızı yoğunlaştıracağız. Geçmişinde hiçbir utanç lekesi bulunmayan bir ülke olarak, sorumluluklarımızın farkındayız. Soğuk kanlı ve basiretli adımlarla, bunu yerine getirmeye çalışıyoruz.”

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.