Gündem

Erdoğan’ın Teoman Duralı Mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam saatlerinde vefat eden Cumhurbaşkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu üyesi Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı’nın vefatı dolayısıyla sosyal medya hesabından başsağlığı mesajı yayımladı.

“UNUTULMAZ HİZMETLERİ OLDU”

Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı’nın, Türkiye’nin fikir dünyasının önemli değerlerinden olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Aynı zamanda bilim-kültür alanında Cumhurbaşkanlığı 2021 Kültür Sanat Büyük Ödülünü alacak isimlerden biri olan hocamızın eserleri, yetiştirdiği öğrencileri, sohbetleri, yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirdiği çalışmalarıyla tefekkür dünyamıza unutulmaz hizmetleri olmuştur. Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı hocamıza Allah’tan rahmet ailesine, öğrencilerine ve sevenlerine başsağlığı dilerim.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin yaşayan değerleri konusunda oldukça hassas davrandığı ve onlara bilimsel çalışmalarını yapabilmeleri için her türlü imkanın sunulması konusunda ilgili kamu kurumlarına talimatlar verdiği biliniyor. Fakat hayatını kaybeden değerleri ile ilgili son derece üzüldüğü ve hatta günlerce onların anılarını paylaştığı biliniyor.

ERdoğan’dan önce Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanları Türk bilim ve düşünce insanlarına pek önem vermiyor, daha çok göstermelik ve rejimin kara propagandalarını papağan gibi tekrarlayan taklitçileri hep el üstünde tuttuğu biliniyor.

Fakat Türkiye’nin bilim adamlarına, alimlerine, düşünürlerine değer vermesi ilk olarak merhum cumhurbaşkanı Turgut Özal ile başladı.

Recent Posts

  • Makale

PROFESYONEL ELEŞTİRMENİN SONU (RUSYA’DAN SEVGİLERLE)

PROFESYONEL ELEŞTİRMENİN SONU (RUSYA’DAN SEVGİLERLE) Rusya’da, gerçek anlamda ülke muhalefetine yeni anlamlar yükleyen batı güdümlü…

3 saat ago
  • Gündem

SULTAN VAHDETTİN HAİN DEĞİLDİR! (I)

Gelin bugün tarihin tozlu rafları arasında küçük bir gezinti yapalım… İdeoloji simsarlığı yapmadan… İşin gerçeği,…

12 saat ago
  • Makale

İSLAM GENÇLİĞİ TEBLİĞ VE MUSAB BİN UMEYR ÖRNEĞİ

Hucurat Suresinin on beşinci âyetinde işaret buyurulduğu üzere Müslüman için hayat, iman ve cihad’dır. Cihadın…

12 saat ago
  • Gündem

BAŞÖRTÜSÜNDEN VAZ GEÇME DENEYİMİ

Ayşe Böhürler  Yenişafak’ta yayınladığı” Başörtüsünden Vaz Geçme Deneyimi “ başlıklı yazısının son bölümünde  şöyle diyor:…

13 saat ago
  • Gündem

İKÇÜ’deki Gazze Çadırı İkinci Haftasını Tamamladı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) öğrencileri, Gazze’de İsrail’in sivillere karşı sürdürdüğü ölümcül saldırılara karşı bir…

14 saat ago
  • Makale

İNSAN MİDESİYLE DÜZELTİLEMEZ!

İNSAN MİDESİYLE DÜZELTİLEMEZ! Kamu Yararına çalışan “Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği”ni zaman zaman ziyarete giderim.…

14 saat ago