Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkmenistan’da! Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’ne Katılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan ziyaretinin ikinci gününde ise Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’ne katılacak. Zirvede, üye ülkeler arasındaki ticari ilişkiler masaya yatırılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhammedov, ziyaretin ilk gününde farklı alanlarda 8 anlaşma ve ortak bildiri imzaladı.

İKİ GÜNLÜK ZİYARET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki günlük ziyaret için Türkmenistan’a gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhammedov resmi törenle karşıladı.

İki lider gerçekleşen tören sonrasında bir araya geldi. Baş başa görüşmede ikili ilişkiler tüm yönleri ile değerlendirildi.

8 ANLAŞMA İMZALANDI

Farklı alanlarda ise 8 anlaşma ve ortak bildiri imzalandı Türkiye ile Türkmenistan arasında, sağlık, ticaret, tarım ve medya alanlarında 8 anlaşma ve ortak bildiriye imza atıldı.

Gerçekleşen ortak basın toplantısı sonrasında Devlet Nişanı Tevcih Töreni düzenlendi. Nişan, Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhammedov tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a takdim edildi.

EİT ZİRVESİNDE KRİTİK KONULAR

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’nde ticari ilişkilerin de ele alınacağı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan temaslarının 2’nci gününde, Berdimuhamedov’un riyasetinde, “Birlikte Geleceğe” temasıyla bugün Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 15’inci Liderler Zirvesi’ne iştirak edecek.

Zirve çerçevesinde, Türkiye’nin kurucu üyesi olduğu Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın etkinliğinin artırılması, üye ülkeler arasında ticaret ve ulaştırma ağlarının yaygınlaştırılması, COVID-19 salgını ile mücadele ve salgın sonrası döneme hazırlık bağlamında Teşkilat bünyesindeki eş güdüm ve iş birliğinin geliştirilmesi, ayrıca ileriye dönük ekonomik iş birliğinin güçlendirilmesi konularında görüş alışverişinde bulunulması da planlanıyor.

İKİLİ GÖRÜŞMELER BEKLENİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, teşkilat dönem başkanlığını Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov’a devredeceği Zirve marjında, katılımcı bazı üye ülke liderleriyle ikili görüşmeler gerçekleştirmesi de bekleniyor.

Recent Posts

  • Gündem

SADULLAH AYDIN: ÖLÜMÜ UNUTAN GENÇLİK DİNİ DEĞERLERDEN UZAKLAŞTI

Yazar Sadullah Aydın’ın Rağbet Yayınları arasında çıkan son romanı “Prens ve Ölüm” kitabı hakkında konuştuk.…

35 dakika ago
  • Makale

KURANI KERİMDE TERÖR’ÜN TANIMI

Sosyologlar, düşünürler, devletler ve devletin istihbarat birimleri terör kelimesinin bir çok tanımı yapmıştır. Ancak Kuranda…

1 saat ago
  • Makale

Siyasal Travmalar ve Sorgulama

Çözüm arayışları için, toplumların çöküşünde birçok şeyin eş zamanlı sorgulanması gerekirken, biz önceliğin eğitim olduğunu…

2 saat ago
  • Gündem

İSRAF, ALLAH’A İSYAN VE İNSANLARA ZULÜMDÜR II

İsraf Nedir? Sevgili kardeşlerim; bu ön bilgileri sunduktan sonra israf nedir sorusunu yöneltelim ve cevabını…

2 saat ago
  • Makale

HAYIZLI İKEN NAMAZ KILINAMAYACAĞININ KUR’AN’DAKİ DELİLLERİ (1)

HAYIZLI İKEN NAMAZ KILINAMAYACAĞININ KUR'AN'DAKİ DELİLLERİ (1) "Sana kadınların ay hâlini sorarlar. De ki: “O…

2 saat ago
  • Gündem

1 MAYIS İŞÇİ VE EMEKÇİLER BAYRAMI

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, günümüzde tasvip etmediğimiz şekilde siyasal bir kimliğe bürünerek eylemlere…

21 saat ago