islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5997
EURO
34,8019
ALTIN
2.497,50
BIST
9.472,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkmenistan’da! Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’ne Katılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkmenistan’da! Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’ne Katılacak
28 Kasım 2021 10:22
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan ziyaretinin ikinci gününde ise Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’ne katılacak. Zirvede, üye ülkeler arasındaki ticari ilişkiler masaya yatırılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhammedov, ziyaretin ilk gününde farklı alanlarda 8 anlaşma ve ortak bildiri imzaladı.

İKİ GÜNLÜK ZİYARET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki günlük ziyaret için Türkmenistan’a gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhammedov resmi törenle karşıladı.

İki lider gerçekleşen tören sonrasında bir araya geldi. Baş başa görüşmede ikili ilişkiler tüm yönleri ile değerlendirildi.

8 ANLAŞMA İMZALANDI

Farklı alanlarda ise 8 anlaşma ve ortak bildiri imzalandı Türkiye ile Türkmenistan arasında, sağlık, ticaret, tarım ve medya alanlarında 8 anlaşma ve ortak bildiriye imza atıldı.

Gerçekleşen ortak basın toplantısı sonrasında Devlet Nişanı Tevcih Töreni düzenlendi. Nişan, Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhammedov tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a takdim edildi.

EİT ZİRVESİNDE KRİTİK KONULAR

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’nde ticari ilişkilerin de ele alınacağı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan temaslarının 2’nci gününde, Berdimuhamedov’un riyasetinde, “Birlikte Geleceğe” temasıyla bugün Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 15’inci Liderler Zirvesi’ne iştirak edecek.

Zirve çerçevesinde, Türkiye’nin kurucu üyesi olduğu Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın etkinliğinin artırılması, üye ülkeler arasında ticaret ve ulaştırma ağlarının yaygınlaştırılması, COVID-19 salgını ile mücadele ve salgın sonrası döneme hazırlık bağlamında Teşkilat bünyesindeki eş güdüm ve iş birliğinin geliştirilmesi, ayrıca ileriye dönük ekonomik iş birliğinin güçlendirilmesi konularında görüş alışverişinde bulunulması da planlanıyor.

İKİLİ GÖRÜŞMELER BEKLENİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, teşkilat dönem başkanlığını Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov’a devredeceği Zirve marjında, katılımcı bazı üye ülke liderleriyle ikili görüşmeler gerçekleştirmesi de bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.