islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5362
EURO
34,9531
ALTIN
2.456,46
BIST
9.884,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Cumhurbaşkanımız: Muasır medeniyetler seviyesini aşacağız

Cumhurbaşkanımız: Muasır medeniyetler seviyesini aşacağız
20 Şubat 2017 07:46
A+
A-

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş’ta’Neyi istediniz de yapamadınız’ eleştirilerine yanıt olarak, “Bu sistemi şahsım için isteyecek kadar karaktersiz değilim” dedi.

Bir dizi temasta bulunmak ve 596 milyon lira bedeli olan çeşitli yatırımların resmi açılışını yapmak üzere Kahramanmaraş’a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Müftülük Meydanı’nda halka seslendi. FETÖ’cülerin, 15 Temmuz hain darbe girişiminde 248 insanı şehit ettiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsteseler de istemeseler de bu ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracağız”dedi.

Kahramanmaraş’a eli boş gelmediğini anlatan Erdoğan, vatandaşlardan referandumda’evet’ oyu istedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlardan referandumda’evet’ oyu istediği konuşmasını şöyle tamamladı:

“Artık seçimler de tarihinde olacak, ABD’de olduğu gibi. Bizde aman yarabbim çok sık seçimler. Burada istikrar olmaz. Bir ülkenin kalkınmasında en önemli 2 şey vardır; istikrar ve güven. İşte biz bunu sağladık ve bunu inşallah Cumhurbaşkanlığı Sistemiyle daha da ileri taşıyacağız. Dışarıdan bakanlar kuruluna üye alma yetkisini getiriyoruz. Cumhurbaşkanı bu yetkiyi kullanabilecek. Bir diğer adım, meclis bakanlar kurulunu Kanun Hükmünde Kararname çıkarma yetkisi verebilmesi iptal ediliyor. Güven oylaması kalkıyor. Gensoru neler çektirdi bize bu gensorular. Kalkacak. Niye? Güven oylamasının en büyük yetkisi kimde? Millette ya. 5 yılda bir millet gensoruyu da güven oylamasını da yapar. Beğenirse devam eder, beğenmiyorsa alaşağı eder. Milli irade en büyük güç. Bu uygulamalarla beraber yeni bir dönemi hep birlikte yaşayacağız. 100 bin seçmen isterse cumhurbaşkanı adayı çıkarabilir. Böyle bir yetki var. Vatana ihanet suçu haricinde cumhurbaşkanı yargılanamıyordu şimdi her suç sebebiyle önerge ve ondan sonra Yüce Divan’a gönderilmek gibi bu süreçte yetkiyi aynı şekilde parlamento alıyor. Tüm bunlarla beraber mesele özellikle buradaki birlikteliğimiz, dayanışmamız inşallah Türkiye’ye yeni bir sınıf atlatacaktır.”

Erdoğan, konuşmasını bitirdikten sonra yatırımların açılış kurdelesini kesti.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.