Cumhurbaşkanımız: Muasır medeniyetler seviyesini aşacağız

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş’ta’Neyi istediniz de yapamadınız’ eleştirilerine yanıt olarak, “Bu sistemi şahsım için isteyecek kadar karaktersiz değilim” dedi.

Bir dizi temasta bulunmak ve 596 milyon lira bedeli olan çeşitli yatırımların resmi açılışını yapmak üzere Kahramanmaraş’a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Müftülük Meydanı’nda halka seslendi. FETÖ’cülerin, 15 Temmuz hain darbe girişiminde 248 insanı şehit ettiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsteseler de istemeseler de bu ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracağız”dedi.

Kahramanmaraş’a eli boş gelmediğini anlatan Erdoğan, vatandaşlardan referandumda’evet’ oyu istedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlardan referandumda’evet’ oyu istediği konuşmasını şöyle tamamladı:

“Artık seçimler de tarihinde olacak, ABD’de olduğu gibi. Bizde aman yarabbim çok sık seçimler. Burada istikrar olmaz. Bir ülkenin kalkınmasında en önemli 2 şey vardır; istikrar ve güven. İşte biz bunu sağladık ve bunu inşallah Cumhurbaşkanlığı Sistemiyle daha da ileri taşıyacağız. Dışarıdan bakanlar kuruluna üye alma yetkisini getiriyoruz. Cumhurbaşkanı bu yetkiyi kullanabilecek. Bir diğer adım, meclis bakanlar kurulunu Kanun Hükmünde Kararname çıkarma yetkisi verebilmesi iptal ediliyor. Güven oylaması kalkıyor. Gensoru neler çektirdi bize bu gensorular. Kalkacak. Niye? Güven oylamasının en büyük yetkisi kimde? Millette ya. 5 yılda bir millet gensoruyu da güven oylamasını da yapar. Beğenirse devam eder, beğenmiyorsa alaşağı eder. Milli irade en büyük güç. Bu uygulamalarla beraber yeni bir dönemi hep birlikte yaşayacağız. 100 bin seçmen isterse cumhurbaşkanı adayı çıkarabilir. Böyle bir yetki var. Vatana ihanet suçu haricinde cumhurbaşkanı yargılanamıyordu şimdi her suç sebebiyle önerge ve ondan sonra Yüce Divan’a gönderilmek gibi bu süreçte yetkiyi aynı şekilde parlamento alıyor. Tüm bunlarla beraber mesele özellikle buradaki birlikteliğimiz, dayanışmamız inşallah Türkiye’ye yeni bir sınıf atlatacaktır.”

Erdoğan, konuşmasını bitirdikten sonra yatırımların açılış kurdelesini kesti.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Recent Posts

  • Gündem

BM, Gazze’de İnsani Yardım Konvoylarına Ateş Açıldığını Duyurdu

BM, Gazze’de insani yardım konvoylarına ateş açıldığını duyurdu İsrail'in Gazze'ye Yönelik İnsani Krizi Derinleştiren Saldırıları…

4 saat ago
  • Gündem

YAPAY ZEKA İNSANLIĞI YIKIMA MI GÖTÜRÜYOR?

Yapay Zeka İnsanlığı Yıkıma Mı Götürüyor? Öğretim görevlisi Tuğba Öztürk, yapay zekayı ele aldığı yazısında,…

5 saat ago
  • Gündem

İzmir’de Nikah Memuru Skandalı: Dua Edene Müdahale Edip Müzik Açtırdı!

İzmir Karşıyaka'da nikah memuru, dua edilirken mikrofonu alıp müzik açtırdı. O anlara ilişkin görüntüler kısa…

7 saat ago
  • Gündem

Filistinliler Nereye Gidecek?

Filistinliler Nereye Gidecek?  İsrail Gazze şeridinde ki gerilimi arttırmaya devam ediyor. Refah kentine kara harekatı…

7 saat ago
  • Gündem

TIBBA SAYGIMIZ VAR AMA, AMASI DA VAR

Biz tıp insanlarının pek çoğunun kendi araştırmalarından çok başkalarının masa başında hazırladıkları bilgileri alıp sattıklarını…

9 saat ago
  • Gündem

DİYENET DUYURDU! KURBAN KESİM BEDELLERİ AÇIKLANDI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2024 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt…

10 saat ago