islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3107
EURO
35,0595
ALTIN
2.279,50
BIST
8.971,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

DANIŞTAY’DAN TARİHİ KARAR

DANIŞTAY’DAN TARİHİ KARAR
3 Ocak 2023 17:20
A+
A-

Danıştay, Türkiye’nin İstanbul sözleşmesinden çekilme kararını onayladı.

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını onayladı. Böylece Türkiye’nin sözleşmeden çekilme kararı hukuken kesinleşmiş oldu.

Cinsel özgürlükler adı altında aileyi ifsat etme projesi olarak hayata geçirilen İstanbul Sözleşmesinden ayrılmamız, Danıştay’ın kararı ile hukuki bir zemine de kavuşmuş oldu.

Şimdi sıra İstanbul sözleşmesine uyum kanunu olan olarak çıkarılan 6284 sayılı kanunun da yürürlükten kaldırılması. Zira bu kanun sebebiyle, anne ve babasının rızası  alarak evlenen  gençlerin mağduriyeti söz konusu.

Zira 18 yaşından önce evlenenler, bu kanun kapsamında “Cinsel İstismar” kapsamında değerlendiriliyor ve ağır cezalara çarptırılıyorlar.

Halk arasında ise bu durum, haklı olarak “zina serbest nikah yasak”  değerlendirilmelerine sebep oluyor.

İstanbul sözleşmesinden çıkılması toplum nazarında nasıl olumlu karşılandıysa, 6284 sayılı kanunun ise yürürlükte kalması eleştirilere sebep oluyor. Zira kanun çerçevesinde değerlendirilerek, evli olduğu halde “Cinsel istismar” suçundan hüküm giyen ve ceza evinde olan çok sayıda insanımız var.

Mirat Haber olarak tek temennimiz, bu kanun sebebiyle mağdur olan insanların mağduriyetinin giderilmesi.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.