Gündem

DEFNE DEVLET HASTANESİ AÇILDI

Kahramanmaraş merkezli yaşadığımız depremlerin ardından, devletimiz tüm imkanlarıyla seferber oldu ve yaraları sarmaya devam ediyor.

Hatay’ın Defne ilçesinde 57 gün gibi kısa bir sürede yapılan ve dün hizmete giren devlet hastanesi, hasta kabul etmeye başladı.

28 Bini kapalı alan olmak üzere 79 bin metre kare alanda ağır çelik yapı tekniği ile yapılan hastane, tam donanımlı olarak inşa edildi.

41 Acil müşahede yatağı, 11 Ameliyathane, 51 yoğun bakım yatağı bulunan hastanede, diyaliz, endoskopi, kolonoskopi, MR, tomografi, ultrason görüntüleme üniteleri ile diş polikliniği de hizmet veriyor.

Yeni açılan hastanede, 256’sı hekim 1044 sağlık çalışanı görev yapıyor.

Dün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın katılımıyla yapılan açılıştan sonra, hizmet vermeye başlayan Defne Devlet Hastanesi, bölgede yaşayan depremzede vatandaşları sevindirdi.

HABER YORUM

Asrın felaketi olarak tanımlanan ve 11 ilimizi etkileyen büyük depremlerin ardından, devletimizin bölgeye hızla müdahele etmesi, bölgede yaşayan vatandaşlar tarafından sevinçle karşılanıyor.

Tam teşekküllü hastane olarak 57 gün gibi çok kısa sürede inşa edilen Defne Devlet Hastanesi; şu anda ki hükümetimizin yaptığı hizmetlerde, siyasi görüş, mezhep vb durumları bahane etmeden hizmet yarışında olduğunun göstergesi olarak tanımlanıyor.

Mirat Haber olarak bizler de, Defne Devlet Hastanesinin bölge halkına hayırlı uğurlu olmasını diliyor, başta cumhurbaşkanımız ve Sağlık bakanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimizi iletiyoruz.

MİRATHABER.COM

 

Recent Posts

  • Gündem

Denizlerin Bir Sonraki Süper Gücü Türkiye mi?

Denizlerin Bir Sonraki Süper gücü Türkiye mi? TCG Anadolu'nun uzunluğu 231 metre, genişliği 32 metre ve…

11 dakika ago
  • Gündem

Hamas’tan İsrail’e “Kırmızı Çizgimiz” Mesajı

Hamas'tan İsrail'e "Kırmızı Çizgimiz" Mesajı Son günlerde İsrail ve Hamas arasındaki gerginlik tırmanırken, Hamas yetkilileri…

1 saat ago
  • Ekonomi

Yeni Otomobil Düzenlemesi: Araç Bayilerde Zamlanmayacak

"Araç bayilerde zamlanmayacak" düzenlemesi, otomobil satış süreçlerindeki fiyat istikrarını sağlamak amacıyla hayata geçiriliyor. Ticaret Bakanlığı'nın…

3 saat ago
  • Gündem

Avrupa’da Son Üç Yılda 51 Bin Göçmen Çocuk Kayboldu

Avrupa'da Son Üç Yılda 51 Bin Göçmen Çocuk Kayboldu... Kayıp Göçmen Çocuklar: Avrupa'da Artan Bir…

4 saat ago
  • Gündem

ABD Üniversitelerinde Filistin’e Destek Eylemleri Yayılıyor

ABD Üniversitelerinde Filistin'e Destek Eylemleri Yayılıyor California Üniversitesi öğrencilerinin Gazze'ye yönelik İsrail saldırılarını protesto etmek…

5 saat ago