islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5994
EURO
34,8008
ALTIN
2.504,12
BIST
9.483,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

DEFNE DEVLET HASTANESİ AÇILDI

DEFNE DEVLET HASTANESİ AÇILDI
23 Mayıs 2023 10:00
A+
A-

Kahramanmaraş merkezli yaşadığımız depremlerin ardından, devletimiz tüm imkanlarıyla seferber oldu ve yaraları sarmaya devam ediyor.

Hatay’ın Defne ilçesinde 57 gün gibi kısa bir sürede yapılan ve dün hizmete giren devlet hastanesi, hasta kabul etmeye başladı.

28 Bini kapalı alan olmak üzere 79 bin metre kare alanda ağır çelik yapı tekniği ile yapılan hastane, tam donanımlı olarak inşa edildi.

41 Acil müşahede yatağı, 11 Ameliyathane, 51 yoğun bakım yatağı bulunan hastanede, diyaliz, endoskopi, kolonoskopi, MR, tomografi, ultrason görüntüleme üniteleri ile diş polikliniği de hizmet veriyor.

Yeni açılan hastanede, 256’sı hekim 1044 sağlık çalışanı görev yapıyor.

Dün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın katılımıyla yapılan açılıştan sonra, hizmet vermeye başlayan Defne Devlet Hastanesi, bölgede yaşayan depremzede vatandaşları sevindirdi.

HABER YORUM

Asrın felaketi olarak tanımlanan ve 11 ilimizi etkileyen büyük depremlerin ardından, devletimizin bölgeye hızla müdahele etmesi, bölgede yaşayan vatandaşlar tarafından sevinçle karşılanıyor.

Tam teşekküllü hastane olarak 57 gün gibi çok kısa sürede inşa edilen Defne Devlet Hastanesi; şu anda ki hükümetimizin yaptığı hizmetlerde, siyasi görüş, mezhep vb durumları bahane etmeden hizmet yarışında olduğunun göstergesi olarak tanımlanıyor.

Mirat Haber olarak bizler de, Defne Devlet Hastanesinin bölge halkına hayırlı uğurlu olmasını diliyor, başta cumhurbaşkanımız ve Sağlık bakanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimizi iletiyoruz.

MİRATHABER.COM

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.