Gündem

DEVLETİ ALİYYE OCAKLARINDAN ANLAMLI KUDÜS GÜNÜ

Bir milleti yok etmek ve tarih sahnesinden silmek için, top ve tüfeğe ihtiyaç yoktur aslında. O milletin kültürünü ve değerlerini kelime oyunlarıyla dumura uğratır, özünü de gerici ve yobaz kelimeleri ile bombardımana tutarsanız, zaman içinde kolaylıkla yıkarsınız.

Kültür emperyalizmine maruz kalan ülkemiz ve insanımız, Çağdaşlık adı altında kutlanacak olan yılbaşı rezilliğine karşı pirim verenlere inat, Devleti Aliyye Ocakları sayesinde Kudüs’ün Osmanlı topraklarına ilhakının yıldönümünü unutmadı.

Devleti Aliye Ocakları, Kudüs’ün Osmanlı’ya ilhak tarihi olan 31 Aralık gününü, ecdadımızın arkasından hatimler indirerek, Kur’an tilavetleriyle ve çeşitli etkinliklerle gündeme taşıyacak.

1516 yılında, Yavuz Sultan Selim’in Mısır seferiyle Aralık ayında Osmanlı Devletine ilhak olan Kudüs, bilindiği gibi dinimiz İslam açısından da “Çevresi bereketli kılınmış[1] mübarek bir şehirdir. Keza Kudüs, Miraç mucizesinde Peygamberimizi (sav)  bünyesinde misafir etmiş, Hz. Muhammed (sav) de Mescidi Aksa’dan İsra yolcuğuna çıkmıştır.

Tam 501 yıl 1917 yılına kadar Osmanlı yönetiminde kalan bu mübarek şehrin diğer dinler tarafından da kutsal sayılması nedeniyle, Osmanlı devleti yönetiminde bütün din mensupları bu mübarek şehirde özgür bir şekilde yaşamışlardır.

Osmanlı Devleti Kudüs’ten çıktıktan ya da çıkmaya mecbur bırakıldıktan sonra ise orada kan ve gözyaşı eksik olmamıştır.

Ne yapılırsa yapılsın, sabah akşam o mübarek beldeden Osmanlı’nın izleri silinmeye çalışılsa da “Kıyamet Kilisesi”nin anahtarının hala bir Müslümanda olması, Kudüs şehrinde Osmanlı izlerinin silinemeyeceğinin bir göstergesidir.

MİRAT HABER olarak, bu anlamlı günü yad etmek isteyenleri kutluyor, tarihte büyük Medeniyetler kurmuş ecdadımızı anlamak ve anlatmak adına yapılacak bütün programların başarıya ulaşmasını da yüce rabbimizden niyaz ediyoruz.

 

[1] İsra suresi 1

Recent Posts

  • Gündem

Almanya’da Filistin Destekçisi Yasemin Acar’ın Dramı

Almanya'da Filistin Destekçisi Yasemin Acar'ın Dramı: Polisin Şiddeti ve Haksızlık Almanya'nın başkenti Berlin'de, Filistin'e destek…

16 saat ago
  • Gündem

Namaz Kılan Öğrencilerin Etrafında Etten Duvar Ördüler

Namaz Kılan Öğrencilerin Etrafında Etten Duvar Ördüler Gazze Protestolarında Birleşen Kalpler ABD'deki üniversitelerde, Gazze'deki zulme…

17 saat ago
  • Gündem

Yahudi Öğrenciler Filistin İçin Dua Etti

Yahudi Öğrenciler Filistin İçin Dua Etti İnsanlık İçin Birleşen Sesler Washington, ABD - George Washington…

18 saat ago
  • Gündem

İsrailli Bakandan Erdoğan’a Hadsiz Paylaşım

İsrailli Bakandan Erdoğan'a hadsiz paylaşım İsrailli Bakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Karşı Skandal İfadeler Kullandı: Türkiye'den Sert…

19 saat ago
  • Gündem

Lokanta ve Kafeler İçin Yeni KDV Düzenlemesi Resmen Yürürlükte

Lokanta ve kafelere yönelik KDV düzenlemesi, Resmi Gazete'de yayımlanan kararla yürürlüğe girdi. Bu karar sektördeki…

20 saat ago
  • Makale

“BİR SOYKIRIM GÖRDÜM”

Operatör Doktor Taner Kamacı'nın Gazze şahitliği: ‘’Bir soykırım gördüm.'' Gençlik ve Spor Bakanlığı, Adana Gençlik…

20 saat ago