islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3190
EURO
35,0421
ALTIN
2.282,74
BIST
8.981,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

DEVLETİ ALİYYE OCAKLARINDAN ANLAMLI KUDÜS GÜNÜ

DEVLETİ ALİYYE OCAKLARINDAN ANLAMLI KUDÜS GÜNÜ
31 Aralık 2022 10:58
A+
A-

Bir milleti yok etmek ve tarih sahnesinden silmek için, top ve tüfeğe ihtiyaç yoktur aslında. O milletin kültürünü ve değerlerini kelime oyunlarıyla dumura uğratır, özünü de gerici ve yobaz kelimeleri ile bombardımana tutarsanız, zaman içinde kolaylıkla yıkarsınız.

Kültür emperyalizmine maruz kalan ülkemiz ve insanımız, Çağdaşlık adı altında kutlanacak olan yılbaşı rezilliğine karşı pirim verenlere inat, Devleti Aliyye Ocakları sayesinde Kudüs’ün Osmanlı topraklarına ilhakının yıldönümünü unutmadı.

Devleti Aliye Ocakları, Kudüs’ün Osmanlı’ya ilhak tarihi olan 31 Aralık gününü, ecdadımızın arkasından hatimler indirerek, Kur’an tilavetleriyle ve çeşitli etkinliklerle gündeme taşıyacak.

1516 yılında, Yavuz Sultan Selim’in Mısır seferiyle Aralık ayında Osmanlı Devletine ilhak olan Kudüs, bilindiği gibi dinimiz İslam açısından da “Çevresi bereketli kılınmış[1] mübarek bir şehirdir. Keza Kudüs, Miraç mucizesinde Peygamberimizi (sav)  bünyesinde misafir etmiş, Hz. Muhammed (sav) de Mescidi Aksa’dan İsra yolcuğuna çıkmıştır.

Tam 501 yıl 1917 yılına kadar Osmanlı yönetiminde kalan bu mübarek şehrin diğer dinler tarafından da kutsal sayılması nedeniyle, Osmanlı devleti yönetiminde bütün din mensupları bu mübarek şehirde özgür bir şekilde yaşamışlardır.

Osmanlı Devleti Kudüs’ten çıktıktan ya da çıkmaya mecbur bırakıldıktan sonra ise orada kan ve gözyaşı eksik olmamıştır.

Ne yapılırsa yapılsın, sabah akşam o mübarek beldeden Osmanlı’nın izleri silinmeye çalışılsa da “Kıyamet Kilisesi”nin anahtarının hala bir Müslümanda olması, Kudüs şehrinde Osmanlı izlerinin silinemeyeceğinin bir göstergesidir.

MİRAT HABER olarak, bu anlamlı günü yad etmek isteyenleri kutluyor, tarihte büyük Medeniyetler kurmuş ecdadımızı anlamak ve anlatmak adına yapılacak bütün programların başarıya ulaşmasını da yüce rabbimizden niyaz ediyoruz.

 

[1] İsra suresi 1

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.