Gündem

DİYANET HALİL KONAKÇIYI DA HARCAMASIN

Halil Konakçı şöyle demiş:

Hatay, Türkiye topraklarına katıldığında ilk yapılan iş ezanın yasaklanması oldu. Yani Fransız‘ın yapmadığı zulmü bu topraklarda yaptılar.”

Hatay, Türkiye topraklarına katıldığında ilk yapılan iş ezanın yasaklanması” oldu mu olmadı mı? Olduysa Halil Konakçı haklıdır. Yapılan zulmü birilerinin hatırlatması gerekiyordu.

Yalnızca ezanın diliyle oynanması değil referandumla millete gidilmeden yapılan bütün devrimler hatadır/suçtur… Milletimizin 1000 yıllık dini ile ve örneğin alfabesi ve hukuku ile nasıl oynanır? 5816 sayılı var diye vicdanlar körelecek, ilim ve din  adamları susacak ve tarihçiler  bilimsel gerçekler irdelemeyecek mi?

İhbarcılık için örneğin Atatürkçü Düşünce Derneği varken İYİ PARTİ’ye de ne oluyor?

Biz Meral AKŞENER kardeşin büyük bir hata ile Medeni Bilgiler kitabını bütün eğitim sistemine teşmil edeceğini ilan ettiğini de unutmadık. Biz de milletimize ihbar ederiz.

Şimdi İyi Parti’nin yaptığı ihbarın haberini sunabiliriz.

KÜRŞAD ZORLU PAYLAŞTI

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaşı telefonla aradığını belirten İYİ Parti Medya İlişkileri Başkanı ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Bildiğiniz gibi bir süredir Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görevli Halil Konakçı isimli şahsın Türk Milletini rencide eden provakatif açıklamaları gündemimizi meşgul etmektedir.

Bu hadsiz açıklamalar sebebiyle sabah saatlerinde Sayın Genel Başkanımız adına DİB Ali Erbaş‘ı aradım, kendisi yurtdışında olduğu için Başkan Yardımcısı Kadir Dinç ile görüşme gerçekleştirdik.

Söz konusu şahısla ilgili “neden bir işlem yapılmadığını” sorduk ve Genel Başkanımızın hassasiyetini açıkça kendilerine ilettik.

Ardından bu provakatör şahısla ilgili gerekli incelemelerin başlatıldığını tarafımıza bildirdiler. Bu işin takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.” Odatv.com

HATAY    EZAN   HALİL KONAKÇI   İYİ PARTİ  

Recent Posts

  • Gündem

Gazze Konusunda Mısırlı Gazeteciden Çarpıcı Eleştirisi

Gazze Konusunda Mısırlı Gazeteci Mu'tez Matar'dan Çarpıcı Eleştirisi Müslümanların suskunluğu, Mısırlı gazeteci Mu’tez Matar'ı çileden…

7 saat ago
  • Gündem

İngiliz Milletvekili Sultana: İsrail’e Silah Satışını Durdurun

İngiliz Milletvekili Sultana: İsrail'e Silah Satışını Durdurun İngiliz Milletvekili Sultana, Gazze'deki Krizin bir an önce…

8 saat ago
  • Gündem

SGK’dan Müjde: 47 İlaç Daha Geri Ödeme Listesine Alındı

SGK'dan Müjde: 47 İlaç Daha Geri Ödeme Listesine Alındı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), son olarak…

9 saat ago
  • Gündem

Üniversite Eylemleri İsrail’in Sonunu Getirecek

Üniversite Eylemleri İsrail'in Sonunu Getirecek Amsterdam Üniversitesi Öğrencilerinden Filistin'e Destek Gösterisi: İsrail Politikaları Protesto Ediliyor.…

10 saat ago
  • Gündem

Bazı AB Ülkeleri, 21 Mayıs’ta Filistin Devletini Tanımaya Hazırlanıyor.

Bazı AB Ülkeleri, 21 Mayıs'ta Filistin Devletini Tanımaya Hazırlanıyor: İrlanda ve İspanya Öncülük Ediyor Bazı…

11 saat ago
  • Makale

AVRUPA İSLAMLAŞMAYA FRANSA’DAN BAŞLAYACAK (ENDİŞE!)

Kendine özgü laiklik anlayışıyla din ve devletin kesin hatlarla birbirinden ayrıldığı Fransa’da, 1950’lerde inşa edilen…

12 saat ago