islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

DİYANET HALİL KONAKÇIYI DA HARCAMASIN

DİYANET HALİL KONAKÇIYI DA HARCAMASIN
14 Ağustos 2023 16:24
A+
A-

Halil Konakçı şöyle demiş:

Hatay, Türkiye topraklarına katıldığında ilk yapılan iş ezanın yasaklanması oldu. Yani Fransız‘ın yapmadığı zulmü bu topraklarda yaptılar.”

Hatay, Türkiye topraklarına katıldığında ilk yapılan iş ezanın yasaklanması” oldu mu olmadı mı? Olduysa Halil Konakçı haklıdır. Yapılan zulmü birilerinin hatırlatması gerekiyordu.

Yalnızca ezanın diliyle oynanması değil referandumla millete gidilmeden yapılan bütün devrimler hatadır/suçtur… Milletimizin 1000 yıllık dini ile ve örneğin alfabesi ve hukuku ile nasıl oynanır? 5816 sayılı var diye vicdanlar körelecek, ilim ve din  adamları susacak ve tarihçiler  bilimsel gerçekler irdelemeyecek mi?

İhbarcılık için örneğin Atatürkçü Düşünce Derneği varken İYİ PARTİ’ye de ne oluyor?

Biz Meral AKŞENER kardeşin büyük bir hata ile Medeni Bilgiler kitabını bütün eğitim sistemine teşmil edeceğini ilan ettiğini de unutmadık. Biz de milletimize ihbar ederiz.

Şimdi İyi Parti’nin yaptığı ihbarın haberini sunabiliriz.

KÜRŞAD ZORLU PAYLAŞTI

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaşı telefonla aradığını belirten İYİ Parti Medya İlişkileri Başkanı ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Bildiğiniz gibi bir süredir Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görevli Halil Konakçı isimli şahsın Türk Milletini rencide eden provakatif açıklamaları gündemimizi meşgul etmektedir.

Bu hadsiz açıklamalar sebebiyle sabah saatlerinde Sayın Genel Başkanımız adına DİB Ali Erbaş‘ı aradım, kendisi yurtdışında olduğu için Başkan Yardımcısı Kadir Dinç ile görüşme gerçekleştirdik.

Söz konusu şahısla ilgili “neden bir işlem yapılmadığını” sorduk ve Genel Başkanımızın hassasiyetini açıkça kendilerine ilettik.

Ardından bu provakatör şahısla ilgili gerekli incelemelerin başlatıldığını tarafımıza bildirdiler. Bu işin takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.” Odatv.com

HATAY    EZAN   HALİL KONAKÇI   İYİ PARTİ  

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.