islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5317
EURO
34,8626
ALTIN
2.441,40
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Doğalgaz Yardımı Ne Zaman Yatacak?

Doğalgaz Yardımı Ne Zaman Yatacak?

Kış aylarının gelmesinin ardından doğalgaz faturalarını ödeyemeyen vatandaşlara doğalgaz desteği getirileceğinin açıklanmasının ardından konuyla ilgili birçok detay merak edildi. Bu sebeple en sık aratılanlar arasında doğalgaz desteği ödemeleri ne zaman yatacak sorusu yer aldı. Peki, 2022 doğalgaz desteği ödemeleri ne zaman yatacak? Doğalgaz desteği ödemeleri tarihi ne zaman? Doğalgaz desteği başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar…

Doğalgaz desteği devlet tarafından durumu olmayan vatandaşlara yapılan ek ödemeler arasında yer alır. Bu destek ödemesinden yararlanabilmek için bazı şartların sağlanması gerekmektedir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kabine Toplantısı sonrası konuyla ilgili detaylar açıklanmıştı.  Konuyla ilgili olarak birçok detay merak edilirken Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık ödeme tarihleri hakkında bilinmeyenleri açıkladı. Bakan Derya Yanık ‘Yakacak yardımı adı altında hanelerimize kömür desteği sağlıyoruz. 2021 yılı içerisinde 1,8 milyon hanemize, toplam 1,8 milyar TL kömür desteğinde bulunduk. Artık ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız, talep etmeleri durumunda bu ısınma yardımını doğal gaz olarak alabilecek. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını yerinde tespit etmek için ülkemizin dört bir yanında sahada çalışmalar yapıyoruz. Doğal gaz desteği de bunlardan biri. Doğal gaz altyapısı olup da kömür desteğinden yararlanan hanelerin talepleri bize ulaştı. Biz de bununla ilgili çalıştık. Isınma yardımını sadece kömür değil, doğal gaz olarak yapma kararı aldık.’ İfadelerini kullanarak ödemelerin Mart ayının ikinci haftasında başlayacağını aktardı.

KİMLER YARARLANACAK? 
Kimlerin yararlanabileceği ile ilgili olarak diğer sosyal yardımlarda olduğu gibi bunda da gelir şartına bakılması bekleniyor. Örneğin; kömür yardımında hanedeki kişi başına gelirin net asgari ücretin 3’te 1’inden (1.417 lira) az olup olmadığına bakılıyor. Yani hanede 4 kişi varsa ve haneye giren para 5 bin 670 liranın altındaysa, bu yardım sağlanıyor. Doğalgaz için de bu kriterin geçerli olup olmayacağı önümüzdeki günlerde netleşecek.

İLK ÖDEME MART’TA 
Destek 6 aylık kış dönemini kapsayacak. Ödemeler, iki eşit taksit ile yapılacak. Buna göre taksit dönemleri ise mart ve ekim ayları şeklinde belirlendi. Ödeme, hak sahibi kişinin PTT Kartı’na yatırılacak. Böylece doğrudan doğruya kişinin hesabına geçecek. Kişi faturasını götürerek PTT’de bulunan hakkı ile ödemesini geri almış olacak.

450 İLE 1150 TL ARASINDA
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın açıklamalarına göre, ısıl haritaya göre değişen şekilde hane başına ödeme yapılacak. Çünkü Erzurum’da ısınma ihtiyacı ile Ege’de ısınma ihtiyacı aynı değil. Buna göre; hane başına 450 lira ile 1.150 lira arası destek sağlanacak. Yıllık toplam 3 milyar liraya yakın destek öngörülüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.