islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

DOLANDIRMAK İSTEYEN FUTBOLCULAR, DOLALANDIRILMIŞLAR!

DOLANDIRMAK İSTEYEN FUTBOLCULAR, DOLALANDIRILMIŞLAR!
27 Kasım 2023 12:30
A+
A-

Son dönemde Medya yoğun olarak bir haberle yatıp kalkıyor.

Habere göre Seçil Erzan isimli bir bankacı kadın, yüksek faiz getirili fon vaadiyle aralarında  Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera, Selçuk İnan, Emre Çolak  ve Emre Belazoğlu gibi futbolcuların da aralarında bulunduğu dolar zenginlerini dolandırmış.

KUMARDA KAYBETMEK DE VAR

Herkes konuşuyor, biz de düşüncelerimizi dile getirelim.

Aslında ne dolandıran var ne de dolandırılan.

Kapitalizmin tezgahladığı gıda, ilaç ve silah sanayi gibi bir de Spor/Futbol sanayii var. Daha açık bir anlatımla insanlığı sömürü sanayii.

FUTBOLCU DEDİĞİNİZ KİMDİR?

Ünlü futbolcu dediğiniz kimdir, keşifleri olan  ilim adamı mı, büyük istihdam sağlayan  iş adamı mı, yoksa dünya çapında eserleri olan  düşünce adamı mı?

Yalnızca ayaklarını kullanabilen bu adamlara milyonlarca dolar transfer ücreti ve aylık verilmesi akli mi, doğal mı?

Yalnızca ayakları maharetli olan bu paralı şöhret budalası olan adamlar deniz suyu içen içtikçe de susuzluğu artan adamlar gibi doyumsuz olmuşlar.

Kolayca kazandıkları milyonlarca dolarları ile daha da kazanmak istemişler ama   banka faizleri ile yetinmemişler ve kısa zamanda bir koyup beş-on  almak  için piçlik altı pislik olan yüksek faiz getirili fona yönelmişler. Hem de çatlak bir bankacı karıya güvenerek.

Bir koyup beş-on almak  yatırımla ve ticaretle değil, ancak kumarla mümkündür.  Kumarda kayıp da vardır.

Hulasa dolandırıldıklarını söyleyen bu adamlar aslında dolandırıcı ruhlu faizci kumarbazların ta kendileridir.

Eğer gerçekten kaybetmişlerse, kaybettikleri için dua etsinler. Hiç değilse batıl yolla kazandıkları için Allah’ın huzurunda hesap verip ceza görmeyecekler.

Sözü Rabbimizin ilgili buyruğu ile  bitirelim:

“Ey iman edenler. Karşılıklı rızaya dayanan ticaret olması hali dışında mallarınızı aranızda batıl yollarla (haksız ve haram yollar) ile yemeyin. Batıl yollara düşerek kendi nefislerinizi öldürmeyin. Şüphesiz ki Allah size karşı pek merhametlidir.” (Nisa 29)

 

Futbolcular                  Yüksek Faizli Fon            Kumar        Batıl Yol

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.