EDİTÖRDEN

Dr. Öz Tepki Alan Sözlerinin Ardından Özür Diledi

Mirat Haber Ajansı

ABD’nin en tanınmış doktoru olarak bilinen ve televizyonda sık olarak görünen Türk asıllı Columbia Üniversitesi tıp fakültesi profesörü Mehmet Öz, ülke çapında yeniden açılan okulların açılmasının ölüm oranını fazla yükseltmeyeceği açıklamaları sonrasında gelen büyük tepkilerin ardından bunun yanlış ifade olduğunu belirterek özür diledi.

Türk-Amerikan kalp cerrahı ve televizyon şahsiyeti olarak tanınan Öz, Perşembe günü yayınlanan bir video mesajında, okul açma etrafındaki riskler hakkındaki yorumlarının asla niyeti olmadan insanların aklını karıştırdığını ve üzdüğünü fark ettiğini bildirdi. Bir Fox TV röportajı sırasında ABD’yi yeniden hayata geçirme sürecini ele alan Öz, okulların açılmasını çok iştah açıcı bir fırsat olarak nitelendirmişti. Bu röportajda okulları açmanın sadece topu topu yüzde 2-3 arası ölüme sebep olacağını söylemiş, bu nüfusun yüzde üçü olarak anlaşılmış ve insan hayatına saygı duymaması suçlaması yapılmıştı.

Mehmet Öz virüs, halk sağlığı ve enfeksiyon hastalıkları uzmanı olmadığı için konu hakkında konuşmasından dolayı ağır eleştiriler almakta. Bunun yanısıra Öz’ün Türk asıllı ve Müslüman kökenli olması da Amerika’da bazı çevrelerde tahammül edilemez bulunmakta bu sık sık dile getirilmekte.

Recent Posts

  • Makale

ALIN TERİ

Kim bakar emeğe, alın terine Gün gelir kenara atarlar seni Koyarlar vasıfsız şahsı yerine Kıytırık…

14 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak

Gazze Şeridi'nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak Gazze Şeridi, yıllardır çatışmaların, acıların ve umutların yeri olmuştur.…

14 saat ago
  • Makale

EROL GÜNGÖR’ÜN KAYBI TÜRKİYE’NİN KAYBIDIR!

24 Nisan 1983 yılında vakitsiz ölümüne en fazla üzüldüğüm isimlerden birisi Erol Güngör (1938) Hoca…

15 saat ago
  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

1 gün ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

2 gün ago