islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5185
EURO
34,7901
ALTIN
2.419,81
BIST
9.757,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Dr. Öz Tepki Alan Sözlerinin Ardından Özür Diledi

Dr. Öz Tepki Alan Sözlerinin Ardından Özür Diledi
19 Nisan 2020 13:15
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

ABD’nin en tanınmış doktoru olarak bilinen ve televizyonda sık olarak görünen Türk asıllı Columbia Üniversitesi tıp fakültesi profesörü Mehmet Öz, ülke çapında yeniden açılan okulların açılmasının ölüm oranını fazla yükseltmeyeceği açıklamaları sonrasında gelen büyük tepkilerin ardından bunun yanlış ifade olduğunu belirterek özür diledi.

Türk-Amerikan kalp cerrahı ve televizyon şahsiyeti olarak tanınan Öz, Perşembe günü yayınlanan bir video mesajında, okul açma etrafındaki riskler hakkındaki yorumlarının asla niyeti olmadan insanların aklını karıştırdığını ve üzdüğünü fark ettiğini bildirdi. Bir Fox TV röportajı sırasında ABD’yi yeniden hayata geçirme sürecini ele alan Öz, okulların açılmasını çok iştah açıcı bir fırsat olarak nitelendirmişti. Bu röportajda okulları açmanın sadece topu topu yüzde 2-3 arası ölüme sebep olacağını söylemiş, bu nüfusun yüzde üçü olarak anlaşılmış ve insan hayatına saygı duymaması suçlaması yapılmıştı.

Mehmet Öz virüs, halk sağlığı ve enfeksiyon hastalıkları uzmanı olmadığı için konu hakkında konuşmasından dolayı ağır eleştiriler almakta. Bunun yanısıra Öz’ün Türk asıllı ve Müslüman kökenli olması da Amerika’da bazı çevrelerde tahammül edilemez bulunmakta bu sık sık dile getirilmekte.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.