Dünya Bankası Tunus’a 50 milyon dolar afet kredisi veriyor

Tunus küresel ısınmayla gelen sel, kuraklık, toprak kayması, orman yangınları, kum saldırısı ve kar fırtınaları dâhil olmak üzere çok çeşitli doğal afetlere karşı savunmasız. Bu sebeple Dünya Bankası Tunus’a vermek için 50 milyon dolar faizli geri ödemeli krediyi onayladı.

Mirat Haber Ajansı

Dünya Bankası Yönetim Kurulu, Resilience Projesi’nin doğal afetler ve iklim değişikliğiyle yüzleşmesini desteklemek amacıyla Tunus’a 50 milyon dolarlık bir krediyi onayladı. Tunus, sel, kuraklık, toprak kayması, orman yangınları, kum saldırısı ve kar fırtınaları dahil olmak üzere çok çeşitli doğal afetlere karşı savunmasız. Yeni kredi, Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) tarafından sağlanan 50 milyon dolarlık krediye ek olarak verilecek. Ayrıca Tunus’ta afet risk yönetimini desteklemeyi ve finanse etmeyi, insanların ve malların korunmasını güçlendirmeyi hedefliyor.

Dünya Bankası tarafından yayınlanan iklim riskleri hakkındaki son rapor, Tunus’un iklim değişikliğine karşı oldukça savunmasız olduğunu gösteriyor. Daha yüksek sıcaklıklar, daha düşük yağışlar, daha ciddi su kıtlıkları ve yükselen deniz seviyeleri nedeniyle olumsuz etkilerle karşılaşması bekleniyor. Dünya Bankası Tunus Ülke Müdürü Antonius Verheijen, bu projenin hükümetin Tunus’taki afet risk yönetimi konusundaki kapasitesini güçlendirmeye yardımcı olacağını ifade etti. Program, doğal afet sigortası piyasası dahil olmak üzere, yatırımın artırılması, afetlerle yüzleşmeye karşı dayanıklılık ve kamunun kalkınmasıyla ilgili genel politikalar üzerinde çalışacak.

Recent Posts

  • Makale

ALIN TERİ

Kim bakar emeğe, alın terine Gün gelir kenara atarlar seni Koyarlar vasıfsız şahsı yerine Kıytırık…

11 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak

Gazze Şeridi'nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak Gazze Şeridi, yıllardır çatışmaların, acıların ve umutların yeri olmuştur.…

11 saat ago
  • Makale

EROL GÜNGÖR’ÜN KAYBI TÜRKİYE’NİN KAYBIDIR!

24 Nisan 1983 yılında vakitsiz ölümüne en fazla üzüldüğüm isimlerden birisi Erol Güngör (1938) Hoca…

12 saat ago
  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

1 gün ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

1 gün ago