islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3684
EURO
34,9598
ALTIN
2.325,27
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Dünya Bu Açıklamayı Konuşuyor!

Dünya Bu Açıklamayı Konuşuyor!
18 Temmuz 2022 11:54
A+
A-

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik müdahalesi devam ederken Moskova cephesinden yeni bir açıklama geldi. Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dimitriy Medvedev, Ukrayna tarafından Kırım’a bir saldırı olması durumunda karşılık vereceklerini söyleyerek, “Kırım’a saldırı olursa Ukrayna’yı kıyamet bekliyor” dedi.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik 24 Şubat’ta başlattığı askeri müdahale devam ederken yeni haberler gelmeye devam ediyor. Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dimitriy Medvedev, Ukrayna yönetiminin Kırım’ı, Rusya’dan geri almak ve Kırım Köprüsü’ne saldırı düzenlemek gibi söylemlerine yönelik “Kırım’a saldırı olursa Ukrayna’yı kıyamet bekliyor” açıklamasını yaptı.

“SAKLANMAK MÜMKÜN OLMAYACAK”
Rusya’nın eski Devlet Başkanı ve şu anda Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı olan Dimitriy Medvedev, Ukrayna-Rusya Savaşı ve Rusya’nın batı ile ilişkilerine dair önemli açıklamalarda bulundu. Medvedev, Ukrayna yönetiminin Kırım’ı, Rusya’dan geri almak ve Kırım Köprüsü’ne saldırı düzenlemek gibi söylemlerine yönelik, “Zaman zaman bir takım açıklamalarla ortaya çıkan bazı yüceltilmiş kanlı palyaçolar bizi tehdit etmeye çalışıyor. Kırım’a yönelik saldırıdan bahsediyorum. Böyle bir şey olması durumunda Ukrayna için kıyamet günü gelecek. Çok hızlı ve sert bir şekilde olacak ve saklanmak mümkün olmayacak. Yine de bu tür açıklamalarla genel durumu kışkırtmaya devam ediyorlar” ifadelerini kullandı.

“BATI BİZİ KISKANIYOR”
Batılı ülkeler ile yaşadıkları gerilime de değinen Medvedev, “ABD ve bazı Avrupa ülkelerinin amacı, Rusya’nın gelişimini mümkün olduğunca engellemektir. Birçok yönden bizi ve yeteneklerimizi kıskanıyorlar. Dünyayı olduğu gibi algılamalıyız. Ülkemiz tüm devletleri memnun edemez. Memnun etmeye çalışan devletler, egemenliklerini ya tamamen ya da kısmen kaybederler. İşte o zaman başkalarının uydu devleti olursunuz. Çok uzun süredir ülkemiz kendine yetiyor ve kimsen uydusu değil” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.