islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5221
EURO
34,8500
ALTIN
2.487,24
BIST
9.553,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C

Dünya, Kapılarını Afrika’ya Kapatıyor

Dünya, Kapılarını Afrika’ya Kapatıyor

Koronavirüsün Omicron varyantının Afrika kökenli olduğu öne sürülerek, bu kıtaya yönelik izolasyon başlatıldı. Özellikle Avrupa ülkelerinin Afrika’ya yönelik bu ayırımcılığa rağmen, kıtaya asker göndermesi de ayrıca dikkat çekiyor.

Fransa, ALmanya, Hollanda, Belçike, İspanya gibi sömürgeci AB ülkelerinin tamamı kapılarını Afrika’dan gelen uçuşlara kapatırken, kendi askerlerini bu kıtaya göndermekten çekinmiyorlar. Özellikle Fransa’nın Afrika’ya sömürü amacıyla  on binlerce askerini göndermesi dikkat çekiyor. AB üyeleri resmiyette ırkçı olmamdıklarını açıklamalarına rağmen, uygulamada tamamen ırkçı faşist bir yöntem izliyorlar.

Afrika’ya karşı ırkçılık boyutuna varan bir ayırım da İspanya’dan geldi. İspanya, Omicron koronavirüs varyantı nedeniyle 7Afrika ülkesine uçuşları askıya aldı.

İlgili karar, ülkede COVID-19’un bu varyantının taşıyıcılarının keşfinden sonra dün açıklandı.

Açıklamada, “Güney Afrika, Botsvana, Eswatini, Lesotho, Mozambik, Namibya ve Zimbabve ve İspanya’daki havaalanları arasındaki uçuşları sınırlayarak Omicron varyantının yayılmasını ve enfeksiyonunu kontrol altına almak için olağanüstü önlemler alınıyor” denildi.

İlgili önlemler, uzatma ihtimaliile 2 Aralık’tan 15 Aralık’a kadar uzatıldı.

İspanyol gazetesi El Pais’e göre, daha önce Madrid’de, yeni bir Güney Afrika varyantı ile ilk enfeksiyon vakası tespit edildi.

İspanya artık tüm yolcuların ülkeye girmeden en fazla 72 saat önce negatif bir koronavirüs testi sonucu sunmalarını isteyecek.

ETİKETLER: İspanya
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.