islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Dünya Polonya’nın hamlesini konuşuyor! ABD’den de yanıt geldi

Dünya Polonya’nın hamlesini konuşuyor! ABD’den de yanıt geldi
10 Mart 2022 10:56
A+
A-

Son dakika haberine göre, ABD’nin Dışişleri Bakanı Blinken, Ukrayna’ya silah göndermenin her ülkenin kendi kararı olduğunu ve Polonya’nın savaş uçaklarına ilişkin son önerisinin ‘birtakım zorluklar içerdiğini’ açıkladı. Blinken, “Amaç saldırganlığı sona erdirmek, hayat kurtarmak ve gereksiz yere kan dökülmesini önlemektir” ifadelerini kullanarak, ABD birliklerinin veya jetlerinin bölgeye konuşlandırılmasının çatışmanın genişlemesine yol açacağını aktardı.

Blinken ayrıca, Ukrayna halkının Putin’in getireceği bir ‘kukla rejimi’ kabul etmeyeceğini, bu durumda savaşın Rusya’nın acı çekeceği ‘uzun ve kanlı’ bir hale geleceğini belirtti.

POLONYA’NIN TEKLİFİ

Blinken pazar günü yaptığı açıklamada, Polonya’nın elindeki savaş uçaklarını Ukrayna’nın kullanımına vermeyi kabul etmesi halinde ABD’nin Polonya’ya uçaklarını konuşlandırabileceğini açıklamıştı. Polonya makamları bu konuda kesin bir kararın NATO içinde müştereken alınması gerektiğini ve uçakların Ukrayna’ya gönderilmesi konusunda kesin bir karar alınmadığını ifade etmişti.

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ise ülkesinin Ukrayna’ya savaş uçağı göndermesinin savaşa girmek anlamına geleceğini belirterek, bu nedenle Ukrayna’ya savaş uçağı göndermeyeceklerini duyurmuştu.

Daha sonra Polonya, MİG-29 jetlerini Ukrayna’ya gönderilmek üzere, ABD hükümetinin emrine vermeye hazır olduğunu açıkladı. Polonya’nın savaş uçaklarını derhal ve ücretsiz olarak teslim etme kararı Washington’u ayağa kaldırdı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.