islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5629
EURO
34,8962
ALTIN
2.428,69
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

Dünya Sağlık Örgütü Sınırları Kapatan Devletlere Çağrıda Bulundu

Dünya Sağlık Örgütü Sınırları Kapatan Devletlere Çağrıda Bulundu
29 Kasım 2021 09:41
A+
A-

Dünya Sağlık Örgütü, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün yeni mutasyonu Omicron’dan sonra sınırlarını kapatma kararı alan birçok ülkenin acele etmemesini istedi.

Omicron sebebiyle pekçok ülke Güney Afrika’ya seyahat kısıtlaması uygulamasının ardından DSÖ, küresel bir endişeye sebep olan ve daha bulaşıcı olduğu öne sürülen Omicron hakkında açıklamalarda bulundu.

DSÖ, ÜLKELERİ ACELE ETMEME ÇAĞRISINDA BULUNDU

DSÖ, Omicron’un, virüsün diğer mutasyonlarından daha bulaşıcı olduğunu gösteren bir veri olmadığını dile getirdi. Omicron’un diğer mutasyonlara kıyasla daha şiddetli hastalığa, farklı semptomlara veya daha hızlı yayıldığına ilişkin bir kanıt olmadığını vurgulayan DSÖ, ülkeleri sınırlarını kapatmak için acele etmemeye çağırdı.

“BİRLİKTE ÇALIŞIRSAK VİRÜSÜN ÜSTESİNDEN GELİRİZ”

DSÖ, seyahat kısıtlamalarının koronavirüsün yayılmasını azaltmada rol oynayabileceğini ancak “hayatlar ve geçim kaynakları üzerinde ağır bir yük oluşturduğunu” ifade etti.

Omicron mutasyonuna dair araştırmaların sürdüğünü aktaran DSÖ, ülkelere “gereksiz yere müdahaleci olmamaları ve bilimsel temelli bir yaklaşım benimsemeleri” konusunda tavsiyede bulundu.

Omicron mutasyonun artık dünyanın çeşitli bölgelerinde de tespit edildiği ve Afrika’yı hedef alan seyahat yasaklarının küresel dayanışmaya zarar verdiğini belirten DSÖ Afrika Bölge Direktörü Dr. Matshidiso Moeti, “Çözümler için birlikte çalışırsak virüsün üstesinden gelebiliriz.” ifadelerine yer verdi.

“VAKA SAYILARININ OMICRON KAYNAKLIĞI OLDUĞUNA DAİR ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”

DSÖ’nün Virüs Evrimi Teknik Danışma Grubu (TAG-VE) tarafından yapılmış olan açıklamada, “Güney Afrika’nın Omicron mutasyonundan etkilenen bölgelerinde Kovid-19 için pozitif test eden kişilerin sayısı arttı, ancak bunun Omicron veya diğer faktörlerden kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlamak için epidemiyolojik çalışmalar devam ediyor.”

TAG-VE, “Ön veriler, Güney Afrika’da artan hastaneye yatış oranları olduğunu öne sürse de bunun nedeni, Omicron mutasyonundan kaynaklanmaktan ziyade, genel olarak enfekte olan insan sayısının artması olabilir.” dedi.

OMICRON’UN ENDİŞE DÜZEYİNİ ANLAMANIN BİRKAÇ HAFTA SÜRECEĞİ BİLDİRİLDİ

TAG-VE ön verilere göre, daha önce koronavirüs olan kişilerin Omicron mutasyonu ile yeniden enfekte olabileceğini belirterek, şimdiye kadar bildirilen enfeksiyonların daha hafif hastalanma eğiliminde olan genç bireyler arasında olduğunu belirtti. TAG-VE, Omicron mutasyonunun endişe düzeyini anlamanın birkaç hafta süreceğini söyledi.

Öte yandan Omicron mutasyonu, şu ana kadar Hollanda, Belçika, Almanya, Çekya, İngiltere, İtalya, İsrail, Hong Kong, Güney Afrika, Botsvana, Danimarka ve Avusturalya’da tespit edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.